Sereď sa neodvolala, licenciu na Fortuna ligu nedostane

Futbalisti ŠKF Sereď.
Futbalisti ŠKF Sereď. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet|17. máj 2022 o 00:02

Budúcnosť klubu je otázna.

SEREĎ. Vedenie futbalového klubu ŠKF Sereď sa neodvolalo proti rozhodnutiu Prvostupňového orgánu licenčného konania (POLK) o neudelení licencie vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v sezóne 2022/23.

Sereď nedostala licenciu pre nevyhovujúcu infraštruktúru a neexistujúce domáce prostredie. Domáce zápasy hrala v Nitre, Zlatých Moravciach, Myjave, Trnave či na Pasienkoch.

„Na základe toho, že ŠKF Sereď dlhodobo nevie zabezpečiť infraštruktúrne kritériá na pôsobenie vo Fortuna lige, sa vedenie klubu rozhodlo nepodať odvolanie na druhostupňovú odvolaciu komisiu licenčného systému SFZ.

Svoje finančné náležitosti si určite vysporiada a Sereď bude ďalej hrať v lige, do ktorej bude preradená,” povedal pre MY Nitrianske noviny generálny manažér ŠKF Sereď Marián Černý.

Pred posledným zápasom nadstavbovej časti Fortuna ligy je isté, že Sereď obsadí v aktuálnom ročníku historické piate miesto. Mala by odohrať aj semifinálový súboj play off o Európsku konferenčnú ligu proti MŠK Žilina.

Vzhľadom na problémy v sereďskom klube (mesiace nevyplatené mzdy) je však otázna budúcnosť klubu, ale aj to, v akej zostave nastúpi na posledné stretnutia v sezóne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Sereď sa neodvolala, licenciu na Fortuna ligu nedostane