Senica vyhrala tretíkrát po sebe, dostala sa už do prvej šestky

Futbalisti FK Senica.
Futbalisti FK Senica. (Autor: TASR)
TASR|18. dec 2021 o 16:51

Trenčín hral dobre, ale klesol na deviate miesto.

Fortuna liga 2021/2022 - 19. kolo

Senica - Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 13. Jurdík

ŽK: Oršula, J. Buchel (obaja Senica)

Rozhodovali: Kráľovič - Weiss, Štofík, bez divákov

Senica: Ravas – Svoboda, Gáč, Pavlík, Twardek – Piroska (86. J. Buchel), Šumbera – Vikri (56. Halabrín), Jurdík (56. F. Buchel), Oršula (68. Repa, 85. Mašulovič) – Niarchos

Trenčín: Kukučka – Slávik (10. Yem), Pires, Pirinen, Kozlovský (76. Madu) – Lavrinčík - Tučný (62. Gaži), Kadár, Zubairu, Azango - Jendrišek (62. Ikoba)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

SENICA. Futbalisti Senice zvíťazili v lige tretíkrát po sebe 1:0.

Tentokrát na nich nestačil Trenčín. Senica sa tak prepracovala v tabuľke už do prvej šestky. Naopak, Trenčín klesol na priebežné 9. miesto.

Hlasy po zápase

Pavel Šustr, tréner Senice: "Pre nás sú posledné zápasy iba o charaktere hráčov a nás všetkých, ktorí sme tu v Senici. Proti Trenčínu sme opäť potvrdili, že ten charakter je správny. Všetci chlapci ukázali na ihrisku, že sa dokážu pobiť o to, aby urobili dobré výsledky. Sme strašne radi, že sme záver jesennej časti bodovo zvládli. Hráči to nevzdali a v každom zápase bojovali do krvi. Situácia v tíme nie je pre nikoho jednoduchá, ani pre vedenie klubu, že sme v šestke, je možno krásne, ale nič to nebude znamenať, ak klub nebude môcť fungovať ďalej."

Juraj Ančic, tréner Trenčína: "Myslím si, že s výnimkou prvých trinástich minút sme boli dominantní, boli sme nebezpeční, dobre sme dostupovali, pressovali, mali sme veľa príležitostí, ale, žiaľ, futbal nám dnes ukázal krutú tvár. Bohužiaľ, z jednej situácie sme inkasovali a nedokázali sme na to až do konca zápasu zareagovať streleným gólom. Prehrali sme nezaslúžene. Nie je to výhovorka, ale keď nevieme dať góly z takýchto šancí, tak nemôžeme pomýšľať na úspech."

Priebeh zápasu: Senica - Trenčín

I. polčas:

Úvod zápasu bol svižný, hneď v 1. minúte využil stratu lopty hostí Niarchos, jeho strelu zo šestnástky Kukučka na dvakrát pokryl.

Na druhej strane vypálil spoza pokutového územia Lavrinčík do brvna Ravasovej brány a následne v 13. minúte Jurdík otvoril skóre zápasu.

Trenčania boli útočne naladení, v 20. minúte z otočky vystrelil Kadák, výborným zákrokom sa prezentoval Ravas a loptu vyrazil.

Loptu mali viac v moci Trenčania, Seničania sa snažili hrať na brejkové situácie a využívali chyby trenčianskej defenzívy.

Po jednej takej v 32. minúte si v šestnástke loptu už chystal na strelu Jurdík, no v poslednej chvíli ho obrana zblokovala.

V 37. minúte po prihrávke Jendriška zakončil Pirinen, senický brankár ďalším výborným zákrokom podržal svoje mužstvo.

II. polčas:

V druhom polčase sa Seničania zamerali na pozornú defenzívu a Trenčín do vyloženej gólovej šance nepustili.

Trenčania mali územnú prevahu. Dve strelecké možnosti si vypracovali, ale v 68. minúte Kadák namieril vedľa a v 71. minúte Ikobovu strelu Ravas vykryl.

Trenčín je vo veľkej výsledkovej kríze. Zmena trénera mu príliš nepomohla a v posledných piatich ligových zápasoch nedokázal bodovať.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Senica vyhrala tretíkrát po sebe, dostala sa už do prvej šestky