Kmotrík mladší nerozumie Calzonovi. Jedna vec je preňho záhadou

Vladimír Weiss ml. (vľavo) a Ivan Kmotrík ml.
Vladimír Weiss ml. (vľavo) a Ivan Kmotrík ml. (Autor: TASR)
Michal Šášky|25. mar 2023 o 23:30

Generálny riaditeľ Slovana reagoval na margo reprezentačného neúspechu.

BRATISLAVA. Od vstupu slovenskej futbalovej reprezentácie do kvalifikácie o postup na EURO 2024 proti Luxembursku (0:0) uplynuli dva dni.

Za ten čas sa na margo neúspešnosti výsledku, výkonu hráčov a rozhodnutiam či slovám trénera Francesca Calzonu vyjadril takmer každý.

V sobotu tak spravil aj Ivan Kmotrík mladší, generálny riaditeľ Slovana Bratislava. Jedna vec ho potešila, ďalšia je však preňho záhadou.

Kapitánom bol slovanista

Kapitánsku pásku pri neúčasti zraneného stopéra Milana Škriniara prevzal jeden z najväčších lídrov úradujúceho majstra Juraj Kucka.

Tridsaťšesťročný stredopoliar patril medzi najbojovnejších hráčov na ihrisku, ale aj jeho výkon bol po zápase podrobený kritike.

„Veľmi ma teší, že kapitánska páska bola po dlhej dobe zvolená hráčovi nášho milovaného Slovanu,“ napísal Ivan Kmotrík mladší na sociálnej sieti.

„Juraj bol počas celého priebehu zápasu oporou tímu, presne ako sa od kapitána očakáva. Je to typ hráča, ktorý sa rozhodne nevzdáva, čo aj ukázal, a preto sme hrdí, že je súčasťou nášho kádra,“ doplnil syn majiteľa klubu.

Weiss je záhadou

Bola to však jediná vec, ktorá mu zdvíhala náladu po remíze s mužstvom, ktoré je o desiatky miest nižšie v rebríčku FIFA.

„Pár dní po neúspešnom štarte do kvalifikácie na EURO 2024, teda nie podľa všetkých, je vo mne stále pocit sklamania,“ narážal Kmotrík na prezentovanú spokojnosť trénera Calzonu.

„Do takto dôležitých zápasov patria hráči, ktorí sú ochotní sa na ihrisku zodrať, aby odviedli pre svoj tím čo najlepší výsledok. Nie vždy je tomu, bohužiaľ, tak. Ako môžeme veľakrát vidieť,“ poznamenal Kmotrík a uviedol konkrétne meno.

„Náš belasý srdciar Vladko Weiss mladší je aktuálne v jednej z najlepších foriem vo svojej kariére, čo ukazuje v každom jednom zápase. Preto je pre mňa v podstate záhadou, prečo si vďaka tomu nezaslúžil miestenku do výberu na aktuálne kvalifikačné duely,“ poznamenal.

Calzona na margo neúčasti Weissa mladšieho po zverejnení nominácie poznamenal:

„Dôvod je čisto taktický. Dvere sú pre každého otvorené. Máme tam osem ofenzívnych hráčov. Vôbec nič proti nemu nemám, je to dobrý hráč. Budem ho stále sledovať, tak ako sledujem 82 ďalších hráčov,“ vravel taliansky tréner.

Weissa do tímu nenominoval ani na jeseň, v septembri bol kapitán belasých zranený, v novembri odôvodňoval Calzona jeho absenciu podobne:

„Vlado je dobrý hráč a počítame s ním, ale z hľadiska technicko-taktickej výstavby tímu som sa rozhodol takto,“ vysvetľoval predtým.

Spravil by ešte jednu zmenu

Kmotríkovi chýbal na ihrisku aj ďalší hráč bratislavského Slovana, obranca Slovana Vernon de Marco.

Naturalizovaný Slovák hráva v klube na pozícii stopéra, v reprezentácii je alternáciou pre Dávida Hancka na ľavom kraji defenzívy.

„Na lavičke bol k dispozícii aj belasý Vernon de Marco. Ten bol pripravený zvrátiť nepriaznivý priebeh hry v náš prospech. Verím, že v nedeľu na Tehelnom poli ho proti reprezentácii Bosny a Hercegoviny uvidíme v základnej zostave slovenskej reprezentácie,“ dodal na záver Kmotrík s tým, že reprezentácii drží palce.

Slovensko sa presunie z Trnavy do Bratislavy, kde ho čaká druhý kvalifikačný zápas proti Bosne a Hercegovine v nedeľu o 20.45 hod.

Priamy prenos zo zápasu odvysiela RTVS Šport, textový online prenos tradične ponúkneme na Sportnet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kmotrík mladší nerozumie Calzonovi. Jedna vec je preňho záhadou