K šesťdesiatke Weissovi gratulujeme a posielame predplatné na Voyo (tréneroviny)

Tréner Vladimír Weiss st. počas zápasu Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava v 1. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
Tréner Vladimír Weiss st. počas zápasu Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava v 1. kole ligovej fázy Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|22. sep 2024 o 22:50

(Ne)tradičné zhrnutie 8. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Videli ste, ako hral Slovan na Celticu? Nevadí, to takmer nikto. Akoby povedal Machalala, videli ste to? Boli ste tam? Slovan však v lige zvládol ďalšieho nepríjemného súpera a odoláva tlaku Žiliny s Dunajskou stredou.

Opačné starosti majú v meste Matúša Čáka a hokejistov z NHL. Klub síce vymenil umelku za živý trávnik a predal Gajdoša s Kmeťom, ale kým sa nebudú udeľovať body za držanie lopty, nebude veselo. Nezabúdajme, Ivanovi Gauádovi sa už začína otvárať rolldor so šuštákovou súpravou.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Siedmy diel nájdete tu.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:1

6077 divákov

Slovan má šťastie, že horší výkon v stredu predviedlo už len VOYO. Ale zase, čo by dali ostatné kluby za to, keby mohli v Lige majstrov vyfasovať päťku na Celticu.

Teraz si chvíľu zakope domácu ligu s pohárom a po Beluši a Michalovciach dostane tréner Weiss k svojej šesťdesiatke ako darček Manchester City. Prvý sa s Pepom môže odfotiť malý Ivan a potom všetci ostatní.

To boli dobré správy. Zlé sú také, že na cca tri týždne klubu, reprezentácií a Meridiane v Bojniciach vypadne kvôli artroskopii kolena Juraj Kucka. Vykoná si ju pravdepodobne sám cestou v aute z posilky.

Ružomberok je ako lopata od deda k narodeninám. Nechceš to dostať, lebo to znamená len drinu. A Slovan mal v nohách a hlavne v hlave Celtic Park.

O to cennejšie tie tri body sú. Šancu dostali poväčšine hráči, ktorí si v Škótsku len nakúpili suveníry, medzi nimi aj Artur Gajdoš, ktorý si hneď pripísal prihrávku na Makov gól.

VIDEO: Zostrih zápasu ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok

Tomu obrana stále ustupovala, až kým sa Gomolove nohy neroztiahli tak akurát na loptu. Ale Dominik Takáč asi najlepšie vie, že Ružomberok občas nepotrebuje na gól ani jednu strelu na bránu.

Gomola využil fakt, že Sharani bráni v šestnástke ako protipovodňové zábrany na parkovisku Ministerstva vnútra a pískala sa.

Chrienovi síce penaltu Takáč chytil, na dorážku však nemal nárok. Penalta sa pískala aj na druhej strane a dopadla rovnako. Ťapaj ju Tigranovi chytil a Makova dorážka skončila v sieti.

Robo sa však z pokutového kopu tak tešil, že vbehol do šestnástky o trochu skôr a to sa rovná ofsajd. Tigran svoje zaváhanie napravil, keď utiekol Mojžišovi a poslal takú krížnu loptu, že ju Gabriel mohol buď pustiť do čistej gólovky Strelcovi, alebo to trápenie ukončiť.

FC Košice - MŠK Žilina 1:2

3889 divákov

Ak by som chcel zle citovať autora výroku, ako ministerka Dolinková, povedal by som, že živý bič plieska na konci, ten sa smeje najlepšie. Žilina na východe krajiny ukázala to, čo Spartaku pred týždňom chýbalo. Reálnu snahu zobrať si domov viac ako ten jeden bod.

A naďalej ukazuje, že ak to dvaja páni z VIPky v zime nerozpredajú, môže patriť medzi 2 mužstvá, ktoré to s potrápením Slovana môžu myslieť naozaj vážne.

Mladí šošoni, tentokrát výnimočne v zelenom, si pravdepodobne tesne pred zápasom prečítali správy o vyššej DHP na knihy a 2-krát drahšej diaľničnej známke.

Spracovávali to celý prvý polčas, ktorý vyšiel lepšie domácim. Tí sa až priľahko dostávali k šanciam. Gallovičova lopta na otvárací gól Medveda je dôkazom.

VIDEO: Zostrih zápasu FC Košice - MŠK Žilina

Tradične šancu zahodil aj Niarchos a do druhého polčasu nastúpila inak mentálne nastavená Žilina. Chalani sa upokojili, učebnice im dražieť nebudú.

A keďže ten bič plieska na konci, v 84. minúte krásny Káčerov roh doletel na hlavu Minárik a hostia si išli za tromi bodmi. Hrdinom bol nakoniec Kopásek, keď obranu porobil Iľko a posunul to strelcovi hostí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»K šesťdesiatke Weissovi gratulujeme a posielame predplatné na Voyo (tréneroviny)