Žiadny stres, žiadny tlak. V septembri by sme prehrali 0:4, tvrdil tréner Calzona

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|24. mar 2023 o 01:30

Taliansky tréner bol s výkonom spokojný.

TRNAVA. Keď v lete minulého roka vystriedal Štefana Tarkoviča na poste reprezentačného trénera, málokto na Slovensku ho poznal.

Futbaloví fanúšikovia však dúfali, že sa mu podarí zastaviť herný aj výsledkový úpadok slovenského mužstva a odrazí sa s ním od dna, na ktorom sa ocitlo. Zatiaľ mu to nevychádza. 

Slovenská futbalová reprezentácia nevyhrala ani piaty zápas pod vedením talianskeho trénera Francesca Calzonu. V úvode kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2024 iba remizovala s Luxemburskom 0:0.

VIDEO: Tréner Francesco Calzona reaguje po zápase Slovensko - Luxembursko

Na Štadióne Antona Malatinského v Trnave videlo slovenské trápenie 3500 divákov, tí po skončení stretnutia pískali a mnohí aj nadávali.

Tréner Calzona pred zápasom tvrdil, že Slováci nie sú favoritmi stretnutia. Proti Luxembursku napriek tomu fanúšikovia očakávali povinné tri body.

Súper je v rebríčku FIFA 38 miest za Slovenskom, ale minulý rok dokázal remizovať aj s Tureckom, Maďarskom či Bulharskom.

Kým Portugalsko či Bosna a Hercegovina v J-skupine doma nezaváhali a vyhrali rozdielom triedy, Slováci si už v úvode kvalifikácie skomplikovali vyhliadky na zisk miestenky na budúcoročné EURO.

Hráčom zablahoželal za snahu

Taliansky tréner Slovákov však napriek tomu viackrát zdôraznil, že bol spokojný s hrou svojho mužstva a vidí v nej progres.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Žiadny stres, žiadny tlak. V septembri by sme prehrali 0:4, tvrdil tréner Calzona