Taliansky tréner Slovákov bol spokojný. Mucha: Nežartujme, bol na inom zápase?

Francesco Calzona v zápase J-skupiny kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2024 vo futbale Slovensko - Luxembursko v Trnave.
Francesco Calzona v zápase J-skupiny kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2024 vo futbale Slovensko - Luxembursko v Trnave. (Autor: TASR)
Sportnet|23. mar 2023 o 23:53

Sme na dobre ceste, tvrdil Francesco Calzona.

TRNAVA. Stále čaká na prvé víťazstvo. Taliansky tréner Francesco Calzona viedol slovenskú futbalovú reprezentáciu vo štvrtok v Trnave v piatom zápase.

Ani proti Luxembursku nedosiahol s tímom premiérové víťazstvo. Slováci po slabom výkone remizovali s 92. tímom v rebríčku FIFA 0:0. 

"Keby tu bol iný, slovenský tréner, garantujem vám, že po tomto zápase by skončil. Buď máš výsledky alebo nemáš, si za to zodpovedný. A toto bol hádam najslabší výkon tímu z piatich zápasov pod vedením nového trénera," vravel v štúdiu Sport 1, ktorá zápas naživo vysielala, bývalý reprezentačný brankár Ján Mucha.

Rozpaky vyvolalo aj bezprostredné hodnotenie zápasu z úst talianskeho trénera pred kamerami televízie.

„Ja som spokojný, bol to ťažký zápas. Chlapcom som pogratuloval k dobrému výkonu. Odovzdali zo seba všetko. Toto je dobrá cesta, musíme ísť takto ďalej," preložil slová Francesca Calzonu tlmočník.

Na otázku, či je spokojný s výsledkom, Talian (aspoň podľa tlmočníka) odvetil: "Takto, súper mal päť šancí a my dve, to netvrdím ja ale špecializovaná agentúra, ktorá sa zaoberá. Takže z tohto pohľadu som spokojný."

Tieto slová zaskočili aj trojicu v televíznom štúdiu. "Nie sme si istí, či bol tento preklad správny," reagoval moderátor Števo Eiesele.

"Fú. Keby som bol tréner reprezentácie, tak po takomto výkone by som určite nebol spokojný," dodal bývalý útočník Szilárd Németh.

A pridal sa aj Ján Mucha: "Spokojný? Nežartujme asi bol na inom zápase, ja som videl niečo iné. Ak je tréner spokojný s tým, čo sme predviedli, tak klobúk dolu. Treba nám zagratulovať k bodu a ideme ďalej," neodpustil si iróniu bývalý brankár.

Na sociálnej sieti reagoval na Calzoneho slová bývalý kapitán reprezentácie Martin Škrtel: To vážne? Ja len dúfam, že ten prekladateľ to zle preložil, inak je to horšie, ako som si myslel." 

Keď tieto nespokojné reakcie bývalých reprezentantov tlmočili talianskemu trénerovi na tlačovej konferencii, Calzona odvetil: "To znamená, že asi potom futbalu nerozumiem."

Tabuľka skupiny J - kvalifikácia EURO 2024

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Taliansky tréner Slovákov bol spokojný. Mucha: Nežartujme, bol na inom zápase?