Nezdolali ani Luxembursko. Futbalisti zbabrali aj štart do kvalifikácie EURO 2024

Lukáš Haraslín (vpravo) a Florian Bohnert v zápase Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024.
Lukáš Haraslín (vpravo) a Florian Bohnert v zápase Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|23. mar 2023 o 22:38 (aktualizované 23. mar 2023 o 23:42)

Slovenskí futbalisti sa proti Luxemburčanom trápili.

Kvalifikácia EURO 2024 - skupina J (Trnava)

Slovensko - Luxembursko 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (Slov.). ŽK: Gerson, Jans (obaja Luxembursko)

Diváci: 3523

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (82. Tomič), Gyömbér, Šatka, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (80. Bénes) - Suslov (73. Mak), Polievka (73. Boženík), Haraslín

Luxembursko: Moris - Bohnert (84. Rupil), Gerson, Chariot, Olesen (64. V. Thill), Pinto - Borges Sanches (64. Jans), Barreiro, Martins, Rodrigues - Da. Sinani (84. S. Thill)

TRNAVA. Slovenskí futbalisti iba remizovali vo svojom úvodnom zápase skupiny J v rámci kvalifikácie EURO 2024. S Luxemburskom odohrali v Trnave bezgólovú remízu 0:0.

Zverenci Francesca Calzonu si najväčšiu šancu v zápase vypracovali v 59. minúte, ale debutant v národnom drese Róbert Polievka hlavičkoval v ideálnej pozícii len do brankára.

Veľa šancí 3523 divákov nevidelo a po zápase dali najavo sklamanie piskotom.

"Ja som spokojný, bol to ťažký zápas. Chlapcom som pogratuloval k dobrému výkonu. Odovzdali zo seba všetko, ideme dobrým smerom," hodnotil tréner Francesco Calzona pre Sport 1.

V ďalšom zápase skupiny sa Slováci stretnú v nedeľu 26. marca o 20.45 na Tehelnom poli s Bosnou a Hercegovinou.

FOTO: Momentky zo zápasu Slovensko - Luxembursko

Známkovanie: Slovensko - Luxembursko

Tabuľka skupiny J - kvalifikácia EURO 2024

VIDEO: Reakcie po zápase Slovensko - Luxembursko

Francesco Calzona, tréner Slovenska

Luc Holtz, tréner Luxemburska

Priebeh zápasu Slovensko - Luxembursko

I. polčas:

Od úvodu zápasu sa oba tímy pozorne strážili a diváci videli málo vzruchu. V ôsmej minúte po prihrávke Hancka sa k lopte dostal Haraslín, predral sa do šestnástky, jeho zakončenie obrana hostí zblokovala.

Dúbravka si prvý ostrý zákrok pripísal šesť minút neskôr, keď priamy kop Sinaniho musel vyraziť na roh.

Zaujímavý protiútok podnikli Slováci v 18. minúte, keď sa dopredu vydal nebojácne Polievka, ale jeho zakončenie ľavačkou minulo bránu. Ďalšie zaujímavé možnosti prišli na konci úvodnej tridsaťminútovky.

Štatistiky zápasu Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024.
Štatistiky zápasu Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: Sofascore.com)

Po rohovom kope sklepol loptu vo vzduchu pre Polievku kapitán Kucka, slovenský útočník však hlavičkoval iba do pripraveného brankára Morisa.

Vzápätí na opačnej strane Rodrigues poriadne preveril prudkou strelou Dúbravku. V závere polčasu mali Slováci menšiu prevahu, ale gólovo sa nepresadili.

II. polčas:

Po prestávke prišla šanca po priamom kope Dudu, slovenský futbalista prinútil Morisa k zákroku, následná dorážka Polievku bola nepresná. Polievka sa vzápätí dostal do dovtedy najväčšej šance zápasu.

Hanckov center z ľavého krídla našiel jeho hlavu, ale slovenského útočníka vychytal Moris.

Slováci postupne získavali optickú prevahu, ale do súvislého tlaku sa nedostávali, naopak v 72. mohol skórovať Rodrigues. Luxemburčanovi chýbala pri zakončení lepšia kvalita.

Tréner Calzona potom poslal na trávnik Maka s Boženíkom, ale ani tento ťah neprebral slovenskú ofenzívu k väčšej aktivite. Na štadióne v Trnave tak diváci gól nevideli.

Hlasy po zápase

/zdroj: Sport 1 a TASR/

Francesco Calzona, tréner Slovenska: "Hrali sme proti ťažkému súperovi. Chlapcom som povedal, že dali do toho všetko, ideme správnou cestou. Mali sme iba dve príležitostí na gól, súper päť."

Stanislav Lobotka, stredopoliar Slovenska: "Vedeli sme, že to nebude ľahké. Úvod sme nemali dobrý, veľa sme kazili. V druhom polčase prišli šance, chýbala nám finálna prihrávka. Bod musíme akceptovať, hoci sme chceli tri."

Róbert Polievka, útočník Slovenska: "Chýbalo nám trochu šťastia. Toto bol zápas, v ktorom sme mali z minima vyťažiť maximum. Z pološancí sme mali jednu premeniť. Možno som mohol loptu častejšie potiahnuť do šestnástky. Viem, že keď chcem byť v reprezentácii, musím zvládať niektoré situácie lepšie."

Lukáš Haraslín, útočník Slovenska: "Ťažko sa mi hľadajú slová, ale takto sme si vstup nepredstavovali. Bol to zápas, ktorý sme mali vyhrať."

Luc Holtz, tréner Luxemburska: "Vždy ma zaujíma výkon a až potom výsledok. Ale dnes som spokojný aj s výsledkom. V prvom polčase to nebolo z našej strany ono, po prestávke to bolo lepšie. Teší ma, že sme boli lepší najmä čo sa týka rýchlosti."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nezdolali ani Luxembursko. Futbalisti zbabrali aj štart do kvalifikácie EURO 2024