Kanoniera nezobudili Ševela ani Weiss. Sedem mien, ktorými Calzona prekvapil

Samuel Mráz v drese Slovana.
Samuel Mráz v drese Slovana. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Michal Šášky|14. sep 2022 o 18:30

Niektorí nehrávajú, no vracajú sa do reprezentácie.

BRATISLAVA. Kedysi sa zo slovenskej ligy do reprezentácie dostal hráč len výnimočne. Dlhé roky bol jediným zástupcom Viktor Pečovský.

Inak si najcennejší dres obliekli len skúsení harcovníci, ktorí sa na Slovensko vrátili po bohatej kariére v zahraničí, alebo talenty, ktoré boli krátko pred uzavretím veľkého transferu.

Nový tréner Francesco Calzona pri svojej premiérovej nominácii prekvapil až siedmimi hráčmi z domácej súťaže. A to v nej nie je ani zranený Vladimír Weiss zo Slovana či najlepší strelci ligy Róbert Polievka z Banskej Bystrice alebo slovanista David Hrnčár.

V nominácii chýba aj Ondrej Duda, ktorý videl naposledy v Kazachstane červenú kartu a má trest, či mladíci Tomáš Suslov a Dávid Strelec, ktorí vypomôžu dvadsaťjednotke v boji o postup na juniorský šampionát.

Calzona prekvapil viacerými menami. A to nielen zo slovenskej ligy.

Dominik Takáč (FC Spartak Trnava)

Dominik Takáč.
Dominik Takáč. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)

Pre 23-ročného brankára z domácej súťaže ide o druhú nomináciu v kariére, nováčikom bol už na májovom zraze. Do bránky sa nedostal, všetky štyri zápasy odchytal Marek Rodák.

Predpokladá sa, že by mal Takáč plniť úlohu brankárskej trojky. Skúsenosti sú totiž na strane Rodáka a Martina Dúbravku.

Paradoxne však bude mať pred brankármi z Premier League veľkú výhodu práve Trnavčan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kanoniera nezobudili Ševela ani Weiss. Sedem mien, ktorými Calzona prekvapil