V Podbrezovej nezostáva kameň na kameni. Tím opúšťa ďalší kľúčový hráč

Sebastián Kóša (Spartak Trnava) a Daniel Pavúk (Podbrezová).
Sebastián Kóša (Spartak Trnava) a Daniel Pavúk (Podbrezová). (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|21. jún 2023 o 11:15

Daniel Pavúk posilní ligového konkurenta z Michaloviec.

PODBREZOVÁ. Nováčik z Podbrezovej má za sebou fantastickú sezónu. Až do konca sezóny bol v hre o miestenku v pohárovej Európe, držal krok s najlepšími.

Do nového ročníka však stúpi s výrazne obmeneným kádrom. Do zoznamu odchodov pribudlo ďalšie meno, ktoré navyše opäť posilní ligového konkurenta.

Útočník Daniel Pavúk prestupuje do Michaloviec, informuje klubový web.

Hráč zo základu

Dvadsaťpäťročný útočník strávil na trávniku počas uplynulej sezóne 2336 minút, nazbieral 32 zápasov. Bol piaty najvyužívanejší hráč Podbrezovej v sezóne.

Dôveru splatil trénerovi Romanovi Skuhravému piatimi gólmi a dvomi asistenciami. Stabilne nastupuje od jarnej časti 2019/20, do Podbrezovej prišiel FK Pohronie. 

Pavúk posilní ligového konkurenta zo Zemplína, pritom len včera odišiel stredopoliar Damián Bariš do AS Trenčín. Aj ten patril medzi jedenástku hráčov s najvyššou minutážou.

„Rozhodli sme sa ho uvoľniť do ďalšieho ligového klubu, pretože chceme dať šancu aj inej typológii hráčov. Daniel je hráč, ktorý má ambície a chce pravidelne hrávať, čo sme mu nevedeli zaručiť rovnako ako Damiánovi Barišovi,“ vysvetlil generálny manažér klubu Miroslav Poliaček.

„V prvom rade chceme Danovi poďakovať za prácu, ktorú odviedol v našom drese. Za prínos pre náš klub v postupovej sezóne, odmakanú prácu v našom drese a prezentáciu v lige,“ dodal Poliaček.

Odchody možno neskončili

V mužstve skončilo už deväť hráčov, vrátane troch mladíkov.

Dávid Ovšonka, ktorý hral aj na majstrovstvách sveta do 20 rokov, Richard Hečko a Alex Molčan budú na jeseň hosťovať v druholigovom Pohroní.

Mužstvo opustil aj skúsený stopér Boris Godál, ktorý na jar hosťoval v saudskoarabskom Al Adalah a síce sa mal po sezóne vrátiť, napokon sa situácia vyvinula inak.

V mužstve nepokračuje ani 25-ročný obranca Matej Oravec, ani český brankár Matěj Luksch, ktorému sa skončilo hosťovanie v Českých Budějoviciach.

Kariéru ukončil Vladimír Kukoľ, ktorý od novej sezóny nastúpi ako asistent trénera dorasteneckého tímu Podbrezovej.

Tam sa však ešte odchody nemusia zastaviť.

Najvyťaženejší muž ligy, stopér Marek Kristián Bartoš bol spájaný s prestupom do Slovana Bratislava a šumy sú aj okolo Samuela Ďatka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Podbrezovej nezostáva kameň na kameni. Tím opúšťa ďalší kľúčový hráč