Vyššie platy, no Liga majstrov za menej. Slovan si pýta viac ako Sparta

Fanúšikovia Slovana Bratislava.
Fanúšikovia Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Matej Hank|3. sep 2024 o 16:20

Koľko stoja lístky na Slovan Bratislava a koľko na Spartu Praha?

PRAHA, BRATISLAVA. Slovan Bratislava zverejnil ceny vstupeniek na domáce zápasy Ligy majstrov.

Slovenský majster privíta v prestížnej súťaži postupne na Tehelnom poli Manchester City (1. októbra), Dinamo Záhreb (5. novembra), AC Miláno (26. novembra) a VfB Stuttgart (21. januára).

Slovan rozdelil ceny lístkov do piatich kategórii - VIP, 1., 2., 3. kategória a kotol (4. kategória).

Najlacnejšie sú lístky práve do sektora C (kotol), kde si pernamentkári môžu kúpiť balíkovú vstupenku s 20% zľavou za 192 eur (priemer na jeden zápas 48 eur).

Ak zostanú do tohto sektoru lístky v predaji aj do ďalšej fázy (stále platí len pre držiteľov permanentky), zaplatia fanúšikovia za balíček 240 eur (60 eur na jeden zápas).

Len balíkové vstupenky

Balíkové vstupenky sú jediný spôsob, ako sa dá dostať na Ligu majstrov v Bratislave.

Je to veľký rozdiel napríklad oproti pražskej Sparte, ktorá rozdelila ceny lístkov do dvoch blokov - lacnejšie vstupenky na zápasy proti Salzburgu a Brestu, drahšie na Atlético Madrid a Inter Miláno.

Tieto balíkové vstupenky sa budú predávať na meno a priezvisko. Ak však budete chcieť niektorý z lístkov prepísať na niekoho iného, zaplatíte poplatok päť eur.

V tretej kategórii si Slovan pýta za balík vstupeniek 240 eur so zľavou, resp. 300 eur v ďalších fázach predaja.

Ak by niečo takéto ponúkala Sparta, zlacnený balík by vyšiel na 160 eur, základný na 200 eur. Český klub ale k balíkovým vstupenkám na svojej stránke uviedol toto:

"Balíčky na všetky zápasy ligovej fázy v predaji nebudú. Dôvodom je predídenie možného predpredaja vstupeniek na jednotlivé zápasy, na ktorých by sa prípadný majiteľ balíčku nechcel osobne zúčastniť."

Menšie platy, drahšie vstupenky

Pre porovnanie, priemerný plat v Bratislave sa pohybuje na úrovni 1983 eur mesačne. V hlavnom meste Česka to je až 2231 eur.

Aj napriek vyššej kúpnej sile si v Prahe môžu kúpiť lacnejšie vstupenky.

Za jednu vstupenku prvej kategórie zaplatíte na Slovane bez 20 % zľavy 175 eur (balíček 700 eur), pričom v Prahe to je 120 eur na atraktívnejších súperov a 80 eur na menej aktraktívnych.

Rozdiely sú vo všetkých kategóriách. V tej druhej si na Slovane priplatíte 20 eur (110 eur v Bratislave a 90 eur v Prahe), v tretej pýta Slovan 75 eur, Sparta 60.

Český majster neponúka, na rozdiel od Slovana, aj vstupenky štvrtej kategórie. Za ne v Bratislave zaplatíte 60 eur na jeden zápas bez zľavy. Sparta i Slovan ponúkajú zvýhodnenú cenu so zľavou 20 % pre permanentkárov.

Ceny balíkových vstupeniek na domáce zápasy Slovana Bratislava v Lige majstrov.
Ceny balíkových vstupeniek na domáce zápasy Slovana Bratislava v Lige majstrov. (Autor: Instagram/ŠK Slovan)

Bude druhá a tretia fáza?

Slovan pustí od piatka, 5. septembra, do predaja 16 759 vstupeniek. V prvej fáze si budú môcť kúpiť svoju balíkovú vstupenku len permanentkári (pre seba).

V druhej fáze predaja sa na rad dostanú opäť držitelia permanentiek, no dokúpiť si budú môcť maximálne dva balíky.

Tu to bude najmä o rýchlosti nakupujúcich. Keďže Slovan predal 12 500 permanentiek a ak si všetci zakúpia svoj balík, v druhej fáze zostane k dispozícii 4 259 balíkov.

Je veľmi nepravdepodobné, že sa spustí aj tretia fáza predaja, ktorá by sa mala začať 12. septembra.

Slovan vyčlenil podľa pravidiel UEFA pre Ligu majstrov ďalšie lístky pre sektor hostí (1345) a UEFA a jej partnerov (1330). Ďalej pre sponzorov a partnerov klubu (729), skyboxy (704), mládež a legendy klubu (600), hráčov a rodinných príslušníkov A-tímu (700), zamestnancov klubu (200) a pre novinárov (133).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Vyššie platy, no Liga majstrov za menej. Slovan si pýta viac ako Sparta