Nepoznajú ich ani ako benzínku. Štadión Slovana na Tehelnom poli má zmeniť meno

Národný futbalový štadión.
Národný futbalový štadión. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|10. mar 2023 o 10:00

Zmena názvu vyvolala pred zopár mesiacmi hokejovú kauzu.

BRATISLAVA. Už v priebehu posledných mesiacov niekoľko čerpacích staníc známej značky zmenilo na Slovensku názov. Žlto-čierne farby nahradila červeno-biela.

Mnohí šoféri zostali prekvapení, benzínku nepoznali. Len nedávno sa zlúčila s Lotus Group. V Googli značne stúplo jej vyhľadávanie.

Poľská skupina Orlen v strednej Európe expanduje. Po dohodách so skupinou MOL prevzala na Slovensku 39 čerpacích staníc a rozbehne ich v priebehu najbližších dvoch rokov.

Orlen sa s celkovým počtom 91 čerpacích staníc zaradil medzi štyroch najväčších predajcov pohonných hmôt na tunajšom trhu. 

Ďalších 143 staníc prevezme v Maďarsku. V Česku je so 430 stanicami jednotkou.

Chcú aj štadión

Okrem červeno-bielych čerpacích staníc má však PKN Orlen záujem aj o belasý štadión.

Podľa informácií Hospodárskych novín rokujú s predstaviteľmi Národného futbalového štadióna, aby niesol komerčný názov Orlen Aréna.

Poľský rafinérsky a petrochemický gigant však nie je jediný, kto má o práva na meno bratislavského štadióna záujem. Rokuje sa vraj s ďalšími tromi stranami.

„Rokuje sa s niekoľkými veľkými spoločnosťami. V tejto chvíli to nie je sfinalizované, udeje sa tak v priebehu niekoľkých málo týždňov. V hre o marketingový názov NFŠ sú nadnárodné spoločnosti,” uviedol zdroj pre HN.

Zaujímavosťou je, že len pred niekoľkými dňami sa premenoval štadióny Wisly Plock na Orlen Stadion. V tomto meste totiž sídli spoločnosť PKN Orlen.

Športoví fanúšikovia môžu firmu poznať aj z Formuly 1 ako bývalého partnera Alfa Romeo, od januára jedného zo sponzorov AlphaTauri.

V hokeji bola kauza

Zmena marketingového názvu štadióna je v športovej brandži bežná. Je skôr prekvapením, že nový futbalový stánok taký nemá ani po štyroch rokoch fungovania.

Vlani na jeseň prenajali mestskí poslanci v Bratislave marketingový názov Zimného štadióna Ondreja Nepelu spoločnosti Tipos. Nesie teda názov Tipos Aréna.

Táto zmena však spôsobila veľkú kauzu. Generálnym partnerom hokejového Slovana, ktorý si štadión prenajíma na domáce zápasy, je konkurenčná spoločnosť Niké.

HC Slovan reagoval, že toto rozhodnutie môže ohroziť schopnosť klubu zotrvať na štadióne v pozícii hlavného nájomcu. V hre bolo, že prídu o značnú časť financií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nepoznajú ich ani ako benzínku. Štadión Slovana na Tehelnom poli má zmeniť meno