Štadión Ondreja Nepelu mení názov. Premenujú ho podľa sponzora

Zápasy MS by mal opäť hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu.
Zápasy MS by mal opäť hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. okt 2022 o 17:05 (aktualizované 12. okt 2022 o 13:40)

Zmluva určuje aj to, kde všade bude umiestnené logo hlavného sponzora.

BRATISLAVA. Mesto Bratislava predalo práva na názov najväčšej hokejovej arény na Slovensku spoločnosti TIPOS. Predaj bol schválený koncom septembra.

Zimný štadión Ondreja Nepelu sa tak oficiálne bude volať TIPOS aréna, zimný štadión Ondreja Nepelu. Skrátená verzia bude TIPOS ARENA.

Zmluva medzi správcom štadióna STARZ (Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy) a firmou ďalej určuje, kde všade bude umiestnené logo hlavného sponzora.

Výnimkou nie je fasáda budovy, navigačné plány či kocka nad ľadom.

Kontrakt bude platiť tri roky, teda do 30. septembra 2025. TIPOS zaplatí 200-tisíc eur bez DPH na rok, čiastka za tri roky sa vyšplhá na 720-tisíc.

Podľa riaditeľa STaRZ-u Ladislava Križana však nejde o novú vec, keďže v minulosti niesla hokejová aréna už niekoľko komerčných názvov. Poukazuje pritom na to, že suma, ktorú hlavné mesto, respektíve správca štadióna získa za komercionalizáciu názvu tentoraz, je päťkrát vyššia ako v minulosti.

Ohradzuje sa voči niektorým tvrdeniam, podľa ktorých malo hlavné mesto predať názov zimného štadióna. Oficiálne športový stánok bude niesť po novom názov Tipos Aréna - Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Financie majú byť použité výlučne na prevádzku štadióna aj v súvislosti s predpokladanými extrémnymi cenami za elektrinu, plyn, teplo či vodu, a to najmä od budúceho roka. Negatívny dosah na štadión mala pritom nielen energetická kríza, ale už aj pandémia ochorenia COVID-19.

Nielen predpokladané rasty cien od januára budúceho roka, ale aj náklady na prevádzku Zimného štadióna Ondreja Nepelu, Zimného štadióna Harmincova, pre ktorý je naplánovaná rekonštrukcia technológie chladenia ľadovej plochy, či Plavárne Pasienky by mohli znamenať napríklad aj zvýšenie cien ich nájmov v budúcom roku.

Tým by sa však podľa STaRZ-u znížila, prípadne úplne znemožnila dostupnosť ľadovej plochy pre športovo talentovanú mládež, pre reprezentačné družstvá Slovenska i verejné korčuľovanie.

Hrozilo riziko, že všetky tri ľadové plochy zimného štadióna alebo časť z nich vrátane rekonštruovanej ľadovej plochy štadióna na Harmincovej ulici by museli byť budúci rok uzatvorené. Mestská príspevková organizácia však bola za to, aby ostali čo najdostupnejšie.

Zmluva medzi hlavným mestom, STaRZ a národnou lotériovou spoločnosťou Tipos nadobudla účinnosť od 1. októbra. Zverejnená je aj v centrálnom registri zmlúv.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Štadión Ondreja Nepelu mení názov. Premenujú ho podľa sponzora