Hamšíkov Trabzonspor či kluby zo Serie A. Slovan dostane zaujímavého súpera

Gólová radosť hráčov Slovana Bratislava.
Gólová radosť hráčov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|4. nov 2022 o 11:20

Osemfinálové dvojice vyžrebujú 24. februára 2023.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali na pôde litovského Žalgirisu Vilnius 2:1. Spečatili tak prvé miesto v H-skupine Európskej konfrenčnej ligy.

Bratislavčania skončili na čele vďaka lepším vzájomným zápasom. So švajčiarskym Bazilejom vyhrali vonku 2:0 a doma remizovali 3:3.

Slovan je tak jedným z ôsmich víťazov skupín, ktorí postupujú priamo do osemfinále. To je na programe budúci rok v marci.

Okrem zverencov trénera Vladimíra Weissa postupujú do najlepšej šestnástky: West Ham, Villarreal, Nice, Istanbul Basaksehir, AZ Alkmaar, Djugarden a Sivasspor.

Druhé tímy zo skupín Európskej konferenčnej ligy musia zabojovať v predkole (hrá sa 16. a 23. februára 2023). V šestnásťfinále ich doplnia kluby, ktoré v Európskej lige skončili na treťom mieste.

Postupujúci z play off narazia na víťazov skupín, súper Slovana tak vzíde z klubov: Anderlecht (Belgicko), FC Bazilej (Švajčiarsko), CFR Kluž (Rumunsko), Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrajina), Fiorentina (Taliansko), Gent (Belgicko), Lech Poznaň (Poľsko), Partizan Belehrad (Srbsko), AEK Larnaca (Cyprus), Bodo/Glimt (Nórsko), Braga (Portugalsko), Lazio Rím (Taliansko), Ludogorec (Bulharsko), Karabach (Azerbajdžan), Šerif Tiraspoľ (Moldavsko) a Trabzonspor (Turecko).

Žreb osemfinále sa uskutoční 24. februára 2023. Termíny osemfinále sú stanovené na 9. a 16. marca 2023. Ako víťaz skupiny odohrá Slovan prvý zápas vonku a odvetu na Tehelnom poli.

TOP 5 súperov podľa Sportnetu

  • Trabzonspor (Turecko)

Vidieť Mareka Hamšíka v zápase proti klubu, v ktorom začínal svoju úspešnú futbalovú kariéru, by bolo nesmierne zaujímavé.

  • Lazio Rím (Taliansko)

Tím vedený futbalovým expertom Mauriziom Sarrim by budil záujem. Aktuálne piaty klub talianskej Serie A by bol pre Slovan veľkou skúškou.

  • Fiorentina (Taliansko)

Fiorentina patrí medzi tradičné futbalové bašty v Taliansku. Zápas s účastníkom Serie A, v ktorom pôsobil aj slovenský reprezentant Dávid Hancko, by s určitosťou pútal pozornosť.

  • Braga (Portugalsko)

Braga patrí medzi tradičné kluby v Portugalsku. Okrem úspechov ju preslávil netypický štadión postavený medzi skalami.

  • Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrajina)

Zaujímavé by bolo, ak by Slovan hral svoj vonkajší zápas v Košiciach. Tam totiž počas vojny na Ukrajine hráva domáce zápasy Dnipro Dnipropetrovsk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hamšíkov Trabzonspor či kluby zo Serie A. Slovan dostane zaujímavého súpera