VAR aj úžasná strela Maka. Slovan je opäť bližšie k svojmu snu

Tigran Barseghjan sa teší po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Apoel Nikózia v prvom dueli 3. predkola Ligy majstrov.
Fotogaléria (22)
Tigran Barseghjan sa teší po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Apoel Nikózia v prvom dueli 3. predkola Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|7. aug 2024 o 22:25 (aktualizované 7. aug 2024 o 23:15)

Slovan Bratislava v prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov tesne zdolal cyperský APOEL Nikózia. Pozrite si výsledok a priebeh zápasu.

Liga majstrov - 3. predkolo, 1. zápas

ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia 2:0 (0:0)

Gól: 72. Petrovič (vl.), 90.+4. Mak

Rozhodovali: Lindhout - Honig, Inia (všetci Holandsko). ŽK: Bajrič, Kašia - Tejera, Sušič, Kostadinov

Diváci: 20.404

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu - Kucka, Bajrič, Tolič - Barseghjan (79. Mak), Strelec (90.+2 Szöke), Weiss (90. Marcelli)

APOEL: Belec - Sušič, Petrovič, Dvali, Quintilla - Meyer (76. El Arabi), Kostadinov, Tejera - Marquinhos, Dražič (87. Chebake), Ndongala (87. Donis)

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov nad cyperským klubom APOEL Nikózia 2:0. Zápas sledovalo až 20.404 divákov.

Slovanisti uspeli vďaka vlastnému gólu srbského stopéra Radosava Petroviča zo 74. minúty a skvelému presnému zásahu striedajúceho Róberta Maka v nadstavenom čase.

Úradujúci slovenský šampión si tak proti cyperskému majstrovi vytvoril dobrú pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá na Cypre v utorok 13. augusta o 19.00 SELČ.

VIDEO: Róbert Mak a jeho gól na 2:0

V prípade postupu nastúpi Slovan v play-off Ligy majstrov proti lepšiemu z dvojice FC Midtjylland - Ferencváros Budapešť (prvý zápas 2:0). Ak vypadne, čaká ho v play-off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.

Priebeh zápasu ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia

I. polčas:

Slovan pred vyše 20-tisícovou kulisou vyrukoval na cyperského majstra v rozostavení 4-3-3 s Barseghjanom, Strelcom a Weissom v útoku.

Začal nebojácne a v zábleskoch ofenzívnych manévrov sa snažil preveriť defenzívu APOEL-u, tá však domácich nepustila do vyloženej šance. Udrieť mohli ako prví hostia, v 11. minúte sa Dražič presadil cez Kašiu a nepríjemnou strelou tesne minul ľavú žrď.

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia v Lige majstrov (3. predkolo, 1. zápas)

Hráči APOEL-u ukázali vysokú technickú vyspelosť, keď dlhým držaním lopty nepustili Slovan do súvislého tlaku. Hra sa odvíjala medzi šestnástkami a bolo cítiť, že ani jedno z mužstiev nechce spraviť chybu.

V 25. minúte podnikli "belasí" rýchly výpad do otvorenej obrany, po centri Toliča však Strelec v dobrej pozícii hlavičkoval iba do rúk Beleca. O dve minúty aktívny Tolič pripravil streleckú parketu pre Weissa, pokus kapitána Slovana zblokovali hostia na roh.

S pribúdajúcimi minútami boli domáci v útoku nebezpečnejší, ale neujal sa ani pokus Kucku v 37. minúte z ostrého uhla, ktorý Belec reflexívne vyrazil.

II. polčas:

Slovan pokračoval v aktívnej hre aj po prestávke, dostával sa však iba do náznakov šancí. V 56. minúte sa Strelec zbavil Petroviča a postupoval dopredu, ale na Beleca vyslal iba propagačnú strelu. APOEL bol v útoku neškodný, Takáč bol prakticky bez práce.

V 58. minúte ho síce prekonal Dražič, ale pre ofsajd Ndongalu gól neplatil. Na opačnej strane Barseghjan v dobrej pozícii namiesto strely zvolil prihrávku a pochoval šancu na otvorenie skóre.

VIDEO: Radoslav Petrovič a jeho vlastný gól na 1:0

Postupne sa k slovu prihlásili aj hráči APOEL-u, podnikli pár nebezpečných výpadov do šestnástky súpera, ale ani oni nezmenili bezgólový priebeh. Podarilo sa to až v 74. minúte Slovanu.

Barseghjan si prevzal loptu na hranici ofsajdu a jeho spätnú prihrávku si zrazil do vlastnej siete Petrovič, ktorému nedal dýchať Tolič - 1:0. Situáciu ešte zhruba dve minúty preveroval VAR, ale napokon gól "belasých" uznal.

Hlavička Petroviča vyrovnanie nepriniesla, naopak, v nadstavenom čase striedajúci Mak obaľovačkou prekonal Beleca a Tehelné pole dostal do tranzu - 2:0. Domáci sa po taktickom výkone priblížili k postupu do play-off.

Hlasy po zápase

/zdroj: STVR/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas so súperom, ktorý je veľmi silný na lopte, čo dokázal, aj keď si nevypracoval veľké šance. My sme boli trpezliví a pozorní v obrane. Je to dobrý výsledok, ale všetko je otvorené. Tam budeme bojovať o život, oni kvalitu majú a tam budú mať aj takú kulisu ako my tu."

Róbert Mak, strelec druhého gólu Slovana: "Bolo trošku sklamanie, že som nehral od začiatku, ale cítil som, že keď dnes nastúpim dám gól. Mohol som dať aj dva, ale podaril sa ten prvý a vyšlo to nádherne. Pred vypredaním štadiónom doma je to niečo špeciálne."

Juraj Kucka, stredopoliar Slovana: "APOEL potvrdil, že má dobré mužstvo, nič nám neuľahčil. Bol to náročný zápas, ale dobrý výkon z našej strany. Myslím, že sme ho až na pár vecí mali pod kontrolou a vytvorili sme si dosť šancí. Nikto nechcel spraviť chybu, ale my sme sa stále snažili a hrali až do konca. A práve v závere sme prikrášlili skóre. Do Nikózie ideme bojovať. Pokiaľ predvedieme našu hru a budeme organizovaní, mali by sme to zvládnuť."



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»VAR aj úžasná strela Maka. Slovan je opäť bližšie k svojmu snu