Brankár odhŕňal sneh, reprezentant zlomil nos trénerovi. Kto bol ako Vlhová?

Jindřich Trpišovský a potreboval pomoc jeho asistenta Jaroslava Köstla v Slavii Praha viac ako predtým.
Jindřich Trpišovský a potreboval pomoc jeho asistenta Jaroslava Köstla v Slavii Praha viac ako predtým. (Autor: SK Slavia Praha/ twitter)
Michal Šášky|27. nov 2023 o 15:45

Štyria reprezentanti strelili gól, no iba jeden v zahraničí.

BRATISLAVA. Len 18 z 30 hráčov slovenskej reprezentácie, ktorí figurovali v nominácii na posledný kvalifikačný dvojzápas o postup na EURO, hralo cez víkend v základných jedenástkach svojich tímov.

Štyria z nich sa strelecky presadili, piaty prispel gólovou asistenciou. Až traja z úspešných strelcov sú však hráčmi slovenskej Niké ligy.

Najlepšie výkony podali brankári. Jeden predviedol fantastické zákroky, iný zaujal s lopatou.

Útočník išiel ako Vlhová

Jediným slovenským legionárom, ktorý rozvlnil sieť, bol Róbert Boženík v Portugalsku. Jeho Boavista však v šestnásťfinále pohára nečakane vypadla.

Domáci tím Arouca, inak posledný v prvoligovej tabuľke, postúpil po penaltách. Boženík po hodine hry vyrovnával na 1:1, v 85. minúte bol vystriedaný.

Arouca sa druhýkrát dostala do vedenia v predĺžení, no Boavista rýchlo vyrovnala. Domáci napokon vyhrali 4:3 v penaltovom rozstrele.

VIDEO: Gól Róberta Boženíka v pohári

Boženík nadviazal na reprezentačný gól, ktorý strelil minulú nedeľu v Bosne a Hercegovine. V národnom drese skóroval po viac ako dvoch rokoch.

Presadil sa aj v lige pred odchodom na zraz. Dovedna má na konte šesť ligových gólov a dve asistencie, je štvrtý najlepší strelec a štvrtý najproduktívnejší hráč súťaže.

Od leta sa vyprofiloval na lídra na klubovej i reprezentačnej úrovni. Stal sa jediným slovenským útočníkom, ktorý sa presadil v kvalifikácii EURO 2024.

„Boženíkovi sme všetci želali, aby dal konečne gól, lebo pre to robil veľa a snažil sa. Ale skóroval po dvoch rokoch. Mať útočníka, ktorý dá gól raz za dva roky, tiež nie je optimálne. Dúfam, že sa to zlomilo a Robo bude odteraz platný hráč, lebo tie góly potrebujeme,“ poznamenal v podcaste Sportnet špeciál novinár Michal Zeman.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Okrem Boženíka sa strelecky presadili ďalší traja reprezentanti. Všetci v slovenskej lige.

Dávid Strelec a Juraj Kucka rozhodli o triumfe Slovana v Michalovciach (2:0) a Róbert Polievka spečatil víťazstvo Dukly Banská Bystrica v Skalici (3:0).

Posledný slovenský futbalista, ktorý sa cez víkend zapísal do štatistík, občas mohol niekomu pripomínať Petru Vlhovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Brankár odhŕňal sneh, reprezentant zlomil nos trénerovi. Kto bol ako Vlhová?