Sklamania, zlyhania a pozitívne prekvapenia z Kataru. Messi už vyhral všetko

Futbalisti Nemecka po zápase s Kostarikou na MS vo futbale 2022.
Futbalisti Nemecka po zápase s Kostarikou na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Adrián Mečiar|21. dec 2022 o 14:02

Vypočujte si podcast o príbehoch tímov z MS vo futbale 2022.

BRATISLAVA. Vypadnutia a zlyhania veľkých favoritov, najlepší výsledok africkej krajiny na šampionáte v dejinách a argentínsky futbalový mág Messi skompletizoval svoju bohatú zbierku.

To sú len niektoré z príbehov tímov, ktoré sa zúčastnili MS vo futbale v Katare v roku 2022.

Svoj príbeh dopísala belgická zlatá generácia. Zlatá generácia, ktorá nikdy nezískala žiadne zlato. Mali však niekoľko kvalitných výsledkov.

Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Jan Vertonghen či brankár Thibaut Courtois sa vypracovali na futbalové osobnosti, ale kabína belgického národného tímu bola v posledných rokoch v rozvrate a ten bol dokonaný práve na pôde šampionátu.

Na šampionáte to možno, aspoň na verejnosti, naštartoval výrok Kevina de Bruyna, ktorý v podstate povedal, že sú už príliš starí a noví hráči nemajú takú kvalitu, akou disponovala ich reprezentácia napríklad v roku 2018.

V skutočnosti sa začal tento tím rozpadať už pred rokmi.

De Bruyne sa dlhšie nerozpráva s Curtoisom, ktorý mal mať pomer s jeho už bývalou partnerkou. Na jednom z tréningov potom mali spolu konflikt De Bruyne, Hazard a Vertonghen.

Podcast Lexikón športu

Nový podcast portálu Sportnet s názvom Lexikón športu vám postupne odhalí zaujímavosti zo sveta športu, fakty z histórie či príbehy známych športovcov. Nový diel relácie Lexikón športu vychádza pravidelne každú stredu.

V tejto epizóde hovoríme o sklamania a pozitívnych príbehoch z MS vo futbale 2022.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Symbolickú bodku za zlatou generáciou dal nešťastník Romelu Lukaku. Ten bol po zraneniach a absencii zápasovej praxe ďaleko od formy spred pár rokov, keď bol jeden z najobávanejších útočníkov planéty.

Teraz v kľúčových okamihoch spálil stopercentné šance a belgická zlatá generácia sa definitívne rozpadla priamo na trávniku a rozlúčila sa s turnajom v základnej skupine.

Zlyhanie znamenalo aj koniec Roberta Martíneza na lavičke reprezentácie, keďže mu končila zmluva.

Trpký koniec Belgičanov je jedným z najväčších sklamaní šampionátu. Nanešťastie, zlyhaní favoritov bolo viac.

O tom by vedeli rozprávať napríklad Nemci, ktorí zažili potupu už druhýkrát v rade.

Novú epizódu podcast Lexikón Športu môžete počúvať každú stredu. Sportnet vám prináša aj ďalšie podcasty, Oh My Hockey, SvetMMA alebo Vykroč. Podcasty si môžete vypočuť vo vašej obľúbenej podcastovej aplikácii. Sledujte Sportnet aj na sociálnych sieťach a samozrejme na webe Sportnet.sk.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Sklamania, zlyhania a pozitívne prekvapenia z Kataru. Messi už vyhral všetko