Úspechy i kontroverzie. O Austrálčana je záujem, Poliak si zavaril debatou s novinármi

Tréner Poľska Czeslaw Michniewicz.
Tréner Poľska Czeslaw Michniewicz. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|10. dec 2022 o 08:00

Aký osud čaká trénerov po svetovom šampionáte?

Svetový šampionát je dôležitý míľnik aj v živote trénerov. Niektorým naštartuje kariéru, pre ďalších znamená trpký koniec pri národnom mužstve.

Sportnet pripravil prehľad o tréneroch tímov, ktoré sa nedostali do štvrťfinále majstrovstiev sveta v Katare. Aký osud ich čaká po turnaji?

Félix Sánchez Bas (Katar)

Španielsky tréner žije v Katare už od roku 2006, najprv pracoval pri mládeži. Reprezentačné áčko prevzal pred šiestimi rokmi, má platný kontrakt do konca roka. Mužstvo Kataru na domácich majstrovstvách sveta dieru do sveta neurobila, o budúcnosti trénera zväz ešte neinformoval.

Gustao Alfaro (Ekvádor)

Tím Ekvádoru sa na turnaji prezentoval sympatickým futbalom, hoci napokon to nestačilo na postup zo skupiny. Zväz by preferoval, aby argentínsky tréner ostal pri mužstve až do ďalšieho svetového šampionátu, no 60-ročný Alfaro sa k ponuke ešte nevyjadril.

Aliou Cissé (Senegal)

Člen zlatej generácie Senegalčanov vedie národný tím od roku 2015 a zmluvu má do júna 2024. Nič nenasvedčuje tomu, že by pri mužstve nepokračoval. Senegal podal na svetovom šampionáte dobrý výkon a dostal sa do osemfinále, kde podľahol Anglicku.

Carlos Queiroz (Irán)

Pre portugalského kouča je to už druhý angažmán na lavičke iránskej reprezentácie. Hoci sa mu nepodarilo postúpiť zo skupiny, zväz vraj má záujem pokračovať v spolupráci. Pre iránsku tlač je pritom 69-ročný kormidelník kontroverznou osobou: jedni ho obviňujú z toho, že sa spolčil s režimom, druhí ho zatracujú práve pre jeho údajnú podporu opozície.

Rob Page (Wales)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Úspechy i kontroverzie. O Austrálčana je záujem, Poliak si zavaril debatou s novinármi