Pozývame Slovan do našej dediny, reaguje na Weissove slová manažér Tešedíkova

Hráči ŠK Tešedíkovo po víťaznej sezóne 2005/2006.
Hráči ŠK Tešedíkovo po víťaznej sezóne 2005/2006.
Titanilla Bőd|21. júl 2022 o 20:02

Klub z obce s 3700 obyvateľmi hrá najnižšiu súťaž.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava dosiahli v stredu večer v 2. kole kvalifikácie Ligy majstrov veľký úspech. Na pôde maďarského majstra Ferencvárosu Budapešť zvíťazili 2:1.

Stalo sa to nepochybne aj preto, lebo hráči belasých si uvedomovali dôležitosť stretnutia.

„Hráčom som prízvukoval, že hráme v Lige majstrov proti Ferencvárosu, nie proti Tešedíkovu,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Vladimír Weiss.

Jeho výrok, pochopiteľne, vyvolal v dedine na juhozápade Slovenska ohlas.

Rýchlo poslal mail

„Ráno mi preposlal Weissovo vyjadrenie môj dobrý kamarát. Slová trénera Slovana vyvolali veľký ohlas aj u hráčov. Asi to myslel aj trochu ironicky, ale bolo to aj vtipné,“ uviedol pre Sportnet Július Zilizi, manažér klubu ŠK Tešedíkovo.

Ani chvíľu nezaváhal a napísal email na adresu info@skslovan.com.

„Pozval som belasých do našej obce. Veľmi radi ich u nás privítame a pripravíme pohostenie. Zatiaľ som odpoveď nedostal, ale deň po náročnom zápase a týždeň pred odvetou asi majú v klube iné starosti a nečítajú maily,“ dodal Zilizi.

Futbal v Tešedíkove má v tomto roku jubileum, miestny klub založili pred sto rokmi. Ešte nie je jasné, či v obci usporiadajú veľkolepé oslavy, no ak by Slovan pozvanie prijal, nebolo by nad čím uvažovať.

„Bol by to skvelý zážitok. Podľa mojich informácií raz hralo Tešedíkovo priateľské stretnutie s DAC, ale pokiaľ viem, naše mužstvo sa s belasými nikdy nestretlo,“ doplnil Zilizi.

Tri postupy za tri roky

Tešedíkovo je obec s 3700 obyvateľmi v okrese Šaľa.

Momentálne hrá najnižšiu súťaž, siedmu (po reorganizácii ôsmu) ligu. V „medziskupine“ Galanta + Šaľa obsadilo v uplynulej sezóne piate miesto.

História klubu si však pamätá aj oveľa krajšie časy. „Už za socializmu sme hrali aj štvrtú najvyššiu súťaž,“ spomínal dlhoročný športový novinár denníka Új Szó a hrdý Tešedíkovčan Zoltán Szabó.

Klub sa neskôr stal béčkom Šale a keď spolupráca skončila, pre nevýhodnú dohodu musel začínať odznova.

Za tri roky však postúpil trikrát, až do IV. ligy. „Trénoval u nás aj Miloš Lintner, otec hokejistu Richarda Lintnera. Neskôr sa stal trénerom už nebohý Tibor Meszlényi. V ročníku 2005/2006 sme vyhrali piatu ligu s veľkým náskokom a dali sme celkovo 106 gólov,“ doplnil Zoltán Szabó.

Komárnu uštedrili debakel

Boli to časy, keď sa trojgólový náskok fanúšikom málil. „Ak sme vyhrali iba 3:0, pískali. Komárno sme zdolali 9:0. Chceli zísť z ihriska, ale ak by sa zápas nedohral, vyhrali by sme iba 3:0 kontumačne. Sľúbili sme Komárňanom, že ďalší gól už nedáme, navyše ich po zápase pozývame na večeru,“ pripomenul nevšednú historku skúsený novinár.

Sponzorské peniaze sa postupne vytratili, no to by ešte neznamenalo pád do najnižšej súťaže.

„Asi pred piatimi rokmi vtedajšie vedenie odhlásilo klub z piatej ligy, vraj pre nedostatok hráčov. Fanúšikovia boli vtedy veľmi rozčúlení, poukazovali na to, že v poslednom prípravnom zápase pred sezónou dalo mužstvo veľa gólov a s prehľadom vyhralo. Tak aký nedostatok hráčov?“ povzdychol si Zoltán Szabó.

V súčasnosti tvoria káder domáci futbalisti. Klubu robí radosť aj účinkovanie dorastu, ktorý vyhral skupinu B VI. ligy ObFZ Nitra. V dvadsiatich zápasoch získal tím 52 bodov a mal úctyhodné skóre 90:22. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pozývame Slovan do našej dediny, reaguje na Weissove slová manažér Tešedíkova