Slovan lanári hviezdneho odchovanca, vyriešiť by mal problém v útoku

David Strelec sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži o ME vo futbale do 21 rokov 2023.
David Strelec sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži o ME vo futbale do 21 rokov 2023. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
Michal Šášky|4. aug 2023 o 20:18 (aktualizované 4. aug 2023 o 21:09)

Dávid Strelec sa možno vráti, Slovan ho chce vykúpiť späť.

BRATISLAVA. V hľadaní nového útočníka do tímu Slovana Bratislava nastáva nečakaný zlom.

Podľa najnovších informácií sa má do kádra vrátiť odchovanec a aktuálne člen širšieho kádra reprezentácie, 22-ročný Dávid Strelec.

Špekulácie už potvrdil, tradične na sociálnej sieti, generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Nepresadil sa

Strelec pred dvomi rokmi odišiel zo Slovana do talianskej Serie A, no v Spezii Calcio sa nepresadil.

Posledného polroka hosťoval v druholigovej Reggine, ale z 15 zápasov skóroval iba v dvoch. Má bilanciu tri góly a jedna asistencia.

Od novej sezóny by mohol opäť obliekať dres Slovana. "S talianskou Speziou sme v rokovaniach o hosťovaní s opciou na trvalý prestup Dávida, s ktorým sme zároveň dohodnutí na podmienkach," potvrdil Kmotrík mladší.

Strelec odchádzal do zahraničia v mladom veku, Slovan za neho získal zhruba 2 a štvrť milióna eur. Časť z týchto peňazí zrejme minie na to, aby hráča získal späť.

V Spezii odohral za rok a pol iba 20 ligových či pohárových stretnutí. Strelil štyri góly.

Čo bude s Polievkom?

Návrat hviezdneho odchovanca, ktorý už v mladom veku obliekal aj dres slovenskej reprezentácie, zamotáva aj ságu okolo príchodu Róberta Polievku.

Tréner Vladimír Weiss starší sa vyjadril, že príde buď on, alebo zahraničný futbalista, pričom sledujú najmä škandinávsky trh.

Zatiaľ nie je jasné, či je príchod Strelca považovaný ako prípadná náhrada za Aleksandara Čavriča, ktorého prestup je stále otvorený.

Weiss okrem hrotového útočníka chcel v Slovane aj náhradu na krídlo, kde hrával André Green. Aktuálne tam nastupuje mladý Nino Marcelli. Strelec na tejto pozícii dokáže alternovať.

„Uvidíme, ako sa skončia rokovania. Róbert k nám chcel ísť, je to len otázka financií,“ vravel Weiss v utorok po zápase so Zrinjski Mostar.

Situácia sa zrejme vykryštalizuje po sobotňajšom vzájomnom ligovom stretnutí medzi Slovanom a Banskou Bystricou, za ktorú by mohol Polievka nastúpiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan lanári hviezdneho odchovanca, vyriešiť by mal problém v útoku