Vyhrážal sa fyzickou likvidáciou. Tresty za frašku v Slovnaft Cupe sú známe

Odchod rozhodcu zo zápasu ŠK Nacina Ves - Partizán Bardejov.
Odchod rozhodcu zo zápasu ŠK Nacina Ves - Partizán Bardejov. (Autor: Peter Brendza)
Ivan Mriška|28. aug 2023 o 15:45

Slovenský futbalový zväz rozdal tresty.

NACINA VES. Mal to byť futbalový sviatok, ale skončil sa fraškou. Zápas druhého kola Slovnaft Cupu ŠK Nacina Ves – Partizán Bardejov mal dohru za zeleným stolom Slovenského futbalového zväzu.

Hlavný rozhodca Dávid Gorel ho ukončil už cez prestávku za stavu 0:1. Dôvodom boli verbálne útoky na jeho adresu.

Stretnutie predčasne ukončil tiež pre spôsob hry, akým sa prezentovalo domáce mužstvo. Proti nemu nariadil pokutový kop a vylúčil mu dvoch hráčov.

Podľa zväzu sa vylúčený Michal Pavelko vyhrážal delegovaným osobám fyzickou likvidáciou.

„Na základe Správy delegáta zo stretnutia a podnetu delegovanej osoby prostredníctvom podania v ISSF, za hrubé nešportové prejavy, urážky delegovaných osôb s použitím vulgarizmov a vyhrážanie sa fyzickou likvidáciou, DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 6 týždňov,“ uvádza Úradná správa SFZ.

Druhý vylúčený Václav Goroľ si za vylúčenie a zmarenie jasnej gólovej príležitosti podrazením súpera nezahral jedno súťažné stretnutie. Trest si odpykal už cez víkend v stretnutí V. ligy VsFZ – Juh dospelí.

Peter Kokočák dostal v zápase len žltú kartu, no za hrubé nešportové prejavy (urážky delegovaných osôb s použitím vulgarizmov) si nezahrá štyri týždne.

Rozhodca Dávid Gorel a jeho zdôvodnenie v zápise

„Stretnutie bolo predčasne ukončené z dôvodu spôsobu hry domáceho mužstva, ktorý, podľa môjho názoru, vylučoval pokračovať v hre v druhom polčase podľa pravidiel futbalu.

Záver prvého polčasu bol veľmi nervózny z pohľadu domácich hráčov, ktorí cítili veľkú frustráciu z červenej karty a nariadeného pokutového kopu pre hostí.

Domáci hráči sa od premeneného pokutového kopu viac zamerali na rozhodcu, než na samotnú hru.

V druhom polčase by veľmi pravdepodobne mohlo dôjsť k viacerým hromadným konfrontáciám a zároveň, ak by domáci pokračovali v spôsobe hry, akým dohrávali prvý polčas, bola by, podľa môjho názoru, ohrozená bezpečnosť a zdravie hráčov hostí.

Spolu s AR1 (asistent rozhodcu - pozn. red.) sme čelili, pri odchode z hracej plochy do šatne množstvu vulgárnych pokrikov a vyhrážkam od divákov, ktorí sa dostali do priestoru medzi hracou plochou a šatňou rozhodcu neohraničenou žiadnou bariérou.

Usporiadateľská služba však zvládla svoje povinnosti veľmi dobre a odviedla nás do šatne bez toho, aby došlo k fyzickému násiliu.

Situácia bola vyhrotená, preto som na zápas v šatni privolal aj policajnú hliadku, ktorá zabezpečila náš bezpečný odchod z areálu štadióna a zároveň aj obce Nacina Ves po tom, ako bolo stretnutie ukončené.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vyhrážal sa fyzickou likvidáciou. Tresty za frašku v Slovnaft Cupe sú známe