Šéf Bardejova sa zastal rozhodcu, ktorý predčasne ukončil pohárový zápas

Stanislav Soroka.
Stanislav Soroka. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|25. aug 2023 o 11:10

Rozhodca ukončil zápas po verbálnych útokoch.

NACINA VES. Zápas druhého kola Slovnaft Cupu medzi domácim ŠK Nacina Ves a Partizánom Bardejov bude mať dohru.

Bardejovčania viedli u súpera 1:0, ale na konci prvého polčasu dostali domáci už druhú červenú kartu. Keď Michal Pavelko opúšťal ihrisko, na štadióne to vyvolalo vášne.

Na ihrisku došlo k strkaniu, pri odchode do kabín čelil hlavný rozhodca Dávid Gorel verbálnym útokom.

V dusnej atmosfére sa nakoniec rozhodol cez polčas duel predčasne ukončiť. Pre bezpečnosť si zavolal policajnú hliadku. Štadión opúšťal za mohutného piskotu.

Na situáciu reagoval aj Stanislav Soroka, predseda predstavenstva Partizána Bardejov.

"Náš tím nastúpil na uvedený zápas riadne pripravený a svojou hrou napĺňal ambície vyhrať a postúpiť do ďalších zápasov.

Aj napriek priebežnému víťazstvu 1:0 v prospech nášho klubu, bol tento zápas na základe rozhodnutia rozhodcu predčasne ukončený.

Aj keď sme takýto výsledok stretnutia určite neočakávali, rozhodnutie rozhodcu o ukončení zápasu rešpektujeme bez výhrad," uviedol.

"S výkonom práce rozhodcu v predmetnom zápase sme stotožnení, plne rešpektujeme jeho profesionálnu integritu, slobodu rozhodovania a výroky. 

Sme presvedčení, že rozhodca konal s najlepším vedomím a svedomím, aby zabezpečil riadny priebeh zápasu, tak ako to prikazujú platné pravidlá 
a predpisy," dodal Soroka.

Privolaná polícia na zápas Slovnaft Cupu: ŠK Nacina Ves - Partizán Bardejov.
Privolaná polícia na zápas Slovnaft Cupu: ŠK Nacina Ves - Partizán Bardejov. (Autor: Peter Brendza)

K zápasu, aj k rozhodnutiu hlavného arbitra sa pre Sportnet už vo štvrtok vyjadrili zástupcovia domáceho klubu či tréner Bardejova Rastislav Kica.

„Emócie boli veľké, ale zápas sa zrejme mal dohrať. My sme hrať chceli, pretože sme cestovali dve hodiny.

Slovenský pohár sa organizuje aj preto, aby aby na menšie dedinky dotiahli kvalitnejších súperov, kluby z miest. Keď sa to podarí, je to sviatok. Škoda, že to takto dopadlo,“ povedal kouč Bardejova pre Sportnet.

Domáci brali predčasné ukončenie s nevôľou. "Hlavný rozhodca by mal byť pán na ihrisku, spraviť si poriadky, no svoju úlohu nezvládol. Odpískal diskutabilný pokutový kop, po ktorom išli emócie hore.

Cestou do šatne mu štyria - piati ľudia nadávali, ale nikto ho neinzultoval. Zápas preto nemal dôvod ukončiť," tvrdil manažér Nacinej Vsi Milan Ivan.

Priznal však, že všetky karty pre domácich hráčov boli oprávnené.

Hlavný rozhodca Gorel vysvetlil svoje rozhodnutie o predčasnom ukončení v zápise.

Rozhodca Dávid Gorel a jeho zdôvodnenie v zápise

„Stretnutie bolo predčasne ukončené z dôvodu spôsobu hry domáceho mužstva, ktorý, podľa môjho názoru, vylučoval pokračovať v hre v druhom polčase podľa pravidiel futbalu.

Záver prvého polčasu bol veľmi nervózny z pohľadu domácich hráčov, ktorí cítili veľkú frustráciu z červenej karty a nariadeného pokutového kopu pre hostí.

Domáci hráči sa od premeneného pokutového kopu viac zamerali na rozhodcu, než na samotnú hru.

V druhom polčase by veľmi pravdepodobne mohlo dôjsť k viacerým hromadným konfrontáciám a zároveň, ak by domáci pokračovali v spôsobe hry, akým dohrávali prvý polčas, bola by, podľa môjho názoru, ohrozená bezpečnosť a zdravie hráčov hostí.

Spolu s AR1 (asistent rozhodcu - pozn. red.) sme čelili, pri odchode z hracej plochy do šatne množstvu vulgárnych pokrikov a vyhrážkam od divákov, ktorí sa dostali do priestoru medzi hracou plochou a šatňou rozhodcu neohraničenou žiadnou bariérou.

Usporiadateľská služba však zvládla svoje povinnosti veľmi dobre a odviedla nás do šatne bez toho, aby došlo k fyzickému násiliu.

Situácia bola vyhrotená, preto som na zápas v šatni privolal aj policajnú hliadku, ktorá zabezpečila náš bezpečný odchod z areálu štadióna a zároveň aj obce Nacina Ves po tom, ako bolo stretnutie ukončené.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šéf Bardejova sa zastal rozhodcu, ktorý predčasne ukončil pohárový zápas