Lipsko ťahá odchovanec PSG, v boji o finále vyzve škótskeho majstra

Futbalisti Lipska zľava: Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai a Nordi Mukiele.
Futbalisti Lipska zľava: Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai a Nordi Mukiele. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. apr 2022 o 00:00

V semifinále chce uspieť aj premožiteľ Barcelony.

BRATISLAVA. Semifinálové duely Európskej ligy nemajú jednoznačného favorita.

O postup do májového finále vo štvrtok o 21.00 h zabojujú RB Lipsko a Glasgow Rangers. V rovnakom čase sa na pôde anglického West Hamu United predstaví druhý bundesligista Eintracht Frankfurt.

V skvelej forme je Lipsko, ktoré zažíva v jarnej časti sezóny znovuzrodenie. Po decembrovom príchode trénera Domenica Tedesca mužstvo v domácej súťaži bojuje o najlepšiu štvorku a postúpilo aj do finále Nemeckého pohára.

V predchádzajúcich 16 zápasoch prehralo len raz a od decembra nazbieralo rovnako bodov ako majstrovský Bayern Mníchov.

"V jesennej časti sezóny boli mnohí z nás nespokojní. Máme kvalitu, potrebujeme len plán," uviedol stredopoliar tímu Marcel Halstenberg pre AFP.

Veľkým ťahúňom mužstva je krídelník Christopher Nkunku, odchovanec Paríža St. Germain v tejto sezóne vsietil 30 gólov v 46 zápasoch pričom dvakrát sa presadil aj vo štvrťfinále proti Atalante Bergamo (1:1, 2:0).

Francúzsky záložník Lipska Christopher Nkunku.
Francúzsky záložník Lipska Christopher Nkunku. (Autor: TASR/AP)

Glasgow zabojuje o prvú účasť vo finále európskej súťaže od roku 2008, keď prehral vo vyvrcholení Európskej ligy so Zenitom Petrohrad. V tomto ročníku vyradil Sporting Braga a v osemfinále zdolal Crvenu Zvezdu Belehrad.

Frankfurt vo štvrťfinále prekvapujúco vyradil Barcelonu. Duel Eintrachtu s West Hamom bude reprízou semifinále Pohára víťazov pohárov z roku 1976, v ktorom uspeli "kladivári" po výsledku 3:1.

Vo finále proti belgickému Anderlechtu Brusel potom prehrali 2:4. Pre West Ham to bola doposiaľ posledná účasť vo finále niektorej z európskych súťaží.

V tomto ročníku v osemfinále vyradil FC Sevilla a nedopriali tak šesťnásobnému víťazovi EL/Pohára UEFA zahrať si o trofej na domácej pôde. Vo štvrťfinále dokázali po domácej remíze zvíťaziť 3:0 na ihrisku Olympique Lyon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Lipsko ťahá odchovanec PSG, v boji o finále vyzve škótskeho majstra