Bénesov zásah bol takmer víťazný, treťoligista opäť v pohári prekvapil

Futbalista treťoligového klubu 1. FC Saarbrücken Luca Kerber sa teší po strelení gólu.
Futbalista treťoligového klubu 1. FC Saarbrücken Luca Kerber sa teší po strelení gólu. (Autor: TASR/ dpa via AP)
TASR|6. dec 2023 o 21:30

Saarbrücken postúpil už do štvrťfinále.

BRATISLAVA. Futbalisti Saarbrückenu sa postarali o ďalšie prekvapenie v Nemeckom pohári. Po tom, čo v 2. kole senzačne vyradili Bayern Mníchov, prešli v stredu aj cez Eintracht Frankfurt, ktorý zdolali doma 2:0.

Hráči treťoligového klubu sa tak prebojovali už do štvrťfinále pohárovej súťaže.

Nad Bayernom zvíťazili začiatkom novembra 2:1, keď otočili z 0:1 a postup im zariadil v šiestej minúte nadstaveného času Marcel Gaus.

Proti Frankfurtu mali zápas už viac pod kontrolou. Prvý gól z 20. minúty im síce neuznal VAR pre faul, no po hodine hry ich poslal do vedenia Kai Brunker.

Gólovú poistku pridal v 79. minúte Luca Kerber, ktorý uzavrel skóre. Hostia dohrali v desiatich, keďže v závere videl červenú Noel Futkeu.

Hneď dvakrát bol veľmi blízko k postupu Hamburg.

Po góle slovenského reprezentanta Lászlá Bénesa viedol nad Herthou Berlín 2:1, no inkasoval v 90. minúte. V následnom predĺžení skóroval Konigsdorffer, no domáci opäť vyrovnali gólom z poslednej minúty.

Bol to však napokon Konigsdorffer, ktorý ako jediný zaváhal v penaltovom rozstrele. Za hostí sa v prvej sérii nemýlil z bieleho bodu Bénes.

V stredu si zaistil postup do štvrťfinále Leverkusen po výhre nad Paderbornom 3:1 a tiež Stuttgart, ktorý doma zdolal Borussiu Dortmund 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»DFB Pokal»Bénesov zásah bol takmer víťazný, treťoligista opäť v pohári prekvapil