Blamáž, píše Bild. Bayern šokujúco vyradil z pohára tím z tretej ligy

Sklamaní hráči Bayernu Mníchov po prehre s treťoligovým 1. FC Saarbrücken.
Sklamaní hráči Bayernu Mníchov po prehre s treťoligovým 1. FC Saarbrücken. (Autor: TASR/ dpa via AP)
Miroslav Kováčik|1. nov 2023 o 22:55

Nemecký veľkoklub inkasoval v závere oboch polčasov.

DFB Pokal - šestnásťfinále

Saarbrücken - Bayern Mníchov 2:1 (1:1)

Góly: 45.+1 Sontheimer, 90.+6 Gaus - 16. Müller

MNÍCHOV. Na štadióne bol taký hluk, že takmer nebolo počuť záverečný hvizd. Po ňom na seba naskákali rozradostení domáci hráči, ktorí dosiahli úspech, o ktorom ani len nesnívali. 

Futbalisti 1. FC Saarbrücken hrajú tretiu najvyššiu súťaž. Nepatria k favoritom na postup, z jedenástich zápasov dokázali naplno bodovať len v troch.

Podľa portálu Tranfermarkt je trhová hodnota klubu 6,58 milióna eur, čo je takmer 17-krát menej než v prípade hviezdneho Harryho Kanea.

Anglický útočník Bayernu Mníchov zostal v pohárovom zápase na lavičke. Tréner Thomas Tuchel a celá futbalová verejnosť boli presvedčení o tom, že nemecký gigant vyhrá v Saarbrückenu aj bez Kanea.

Opak bol však pravdou, zrodila sa obrovská senzácia. 

Bayern Mníchov síce poslal v šestnásťfinále do vedenia Thomas Müller, no úradujúci nemecký šampión nezvládol koncovky oboch polčasov.

V nadstavenom čase toho prvého vyrovnal Patrick Sontheimer a v 96. minúte dokonal šokujúci výsledok 34-ročný obranca Marcel Gaus, ktorý úspešne zakončil brejkovú situáciu po prihrávke Tima Civeju.

VIDEO: Zostrih pohárového zápasu Saarbrücken - Bayern Mníchov

"Bayern - Blamáž ... a veľký chaos pred zápasom s Borussiou Dortmund," znie titulok webu nemeckého denníka Bild.

"Mali sme malý záblesk nádeje, že by sa niečo také mohlo stať. Je to jednoducho fenomenálne," povedal športový riaditeľ Saarbrückenu Jürgen Luginger.

"Nemôžem tomu uveriť, je to niečo úžasné," povedal pre televíziu ARD 21-ročný brankár Tim Schreiber, ktorý si pripísal osem zákrokov.

Domáci boli nesmierne efektívni, keď skórovali z oboch striel do priestoru brány. Aj preto Bayern vypadol v šestnásťfinále tretíkrát za uplynulé štyri roky.

Poriadnu hanbu si urobil pred dvoma rokmi, keď prehral na pôde Borussie Mönchengladbach 0:5. "Toto si odfoťte," vravel vtedy komentátor Nova Sportu.

Futbalisti 1. FC Saarbrücken oslavujú senzačne víťazstvo nad Bayernom Mníchov.
Futbalisti 1. FC Saarbrücken oslavujú senzačne víťazstvo nad Bayernom Mníchov. (Autor: TASR/ dpa via AP)

"Je to pre nás brutálna rana... tretíkrát sme vypadli v druhom kole pohára. To nezodpovedá našim ambíciám," uviedol Müller, strelec jediného gólu Bavorov.

"Mali sme veľmi slabý prvý polčas, bez agresivity a energie. Je to pre nás naozaj trpké, ale môžeme si za to sami. Cítime obrovské sklamanie.

Boli sme odhodlaní dostať sa do Berlína. Bohužiaľ, náš obrovský cieľ je teraz preč," povedal športový riaditeľ Bayernu Christoph Freund.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»DFB Pokal»Blamáž, píše Bild. Bayern šokujúco vyradil z pohára tím z tretej ligy