Ružomberok si nezahrá Európsku ligu, tureckému favoritovi podľahol aj v odvete

Momentka zo zápasu Trabzonspor - MFK Ružomberok
Momentka zo zápasu Trabzonspor - MFK Ružomberok (Autor: TASR)
TASR|1. aug 2024 o 21:29

Slovenský klub sa presunie do 3. predkola Konferenčnej ligy.

Európska liga - odveta 2. predkola

Trabzonspor - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 65. Dragus

Rozhodcovia: Minakovič - Borovič, Božovič (všetci Srb.), ŽK: Canak (Trabzonspor)

/prvý zápas: 2:0, postúpil Trabzonspor/

Trabzonspor: Cakir - Malheiro, Mendy, Denswil, Elmali (84. Barišič) - Tufan (72. Bardhi), Lundstram - Višča, Canak (80. Günes), Trezeguet (80. Destan) - Dragus (71. Nwakaeme)

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš (56. Köstl) - Gomola, Lavrinčík, Luterán (56. Múdry), Tučný - Hladík (80. Domonkos), Chrien (71. Chobot), Gerec (71. Boďa)

TRABZONSPOR. Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v odvete 2. predkola Európskej ligy na pôde Trabzonsporu 0:1.

Tureckému súperovi podľahli aj v minulotýždňovom prvom meraní síl 0:2 a s účinkovaním v súťaži sa rozlúčili. V 65. minúte strelil jediný gól stretnutia v trabzonskom Papara Parku rumunský reprezentačný útočník Denis Dragus.

Víťaz Slovenského pohára sa napriek vypadnutiu presúva do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy, kde si zmeria sily s Hajdukom Split.

Prvý zápas je na programe vo štvrtok 8. augusta v Ružomberku, odveta sa uskutoční 15. augusta alebo v Chorvátsku. Trabzonspor čaká v 3. predkole EL konfrontácia s Rapidom Viedeň.

Priebeh zápasu Trabzonspor - Ružomberok

I.polčas:

Ružomberok nastúpil s jedinou zmenou v zostave v porovnaní s domácim zápasom, v útoku dostal od začiatku šancu Gerec namiesto Chobota. Trabzonspor v úvode zatlačil súpera, nebezpečné centre jeho hráčov do šestnástky však nemali adresáta. V 14. minúte sa Hladík pekne zvrtol okolo Mendyho, ale jeho strele chýbala razancia.

Na opačnej strane ukázal skvelý postreh ružomberský brankár Frühwald, ktorý zblízka zneškodnil tutovku Trezegueta po prihrávke Višču. Ružomberok kontroval nebezpečnou hlavičkou Chriena, ktorý si v šestnástke našiel miesto a iba centimetre ho delili od toho, aby umiestnil loptu do siete.

Väčšiu časť prvého polčasu sa hostia bránili, no ich ojedinelé útočné výpady boli nebezpečné. Dôkaz priniesla 36. minúta, keď bol opäť Chrien blízko ku gólu. Útočník MFK úplne voľný na malom vápne však napálil loptu iba do stredu brány, kde bol pripravený Cakir a vyrazil ju do bezpečia.

II.polčas:

Ružomberčania mali v 54. minúte veľké šťastie po obrovskej príležitosti Dragusa, ktorý po prienikovej prihrávke od Trezegueta sám pred Frühwaldom poslal loptu iba vedľa ľavej žrde. Víťaz Slovenského pohára pokračoval po prestávke v sympatickom výkone.

"Nebetónoval", naopak, snažil sa byť aktívny aj v ofenzíve. Tvrdá strela Lavrinčíka gól nepriniesla, zato na opačnej strane technický pokus Dragusa skončil v sieti - 1:0. Vyrovnať mohol Gerec po prihrávke Lavrinčíka, ale v dobrej pozícii sa zľakol a lopta mu odskočila od nohy. V závere si už Trabzonspor víťazstvo a postup postrážil.

Ďalšie výsledky 2. predkola Európskej ligy:


IF Elfsborg - Šeriff Tiraspoľ 2:0 (1:0)

/prvý zápas: 1:0, postúpil IF Elfsborg/

Silkeborg IF - Molde FK 3:2 (1:1)

/prvý zápas: 1:3, postúpil Molde FK/

Maccabi Petah Tikva - SC Braga 0:5 (0:3)

/prvý zápas: 0:2, postúpil SC Braga/

Vojvodina Novi Sad - Ajax Amsterdam 1:3 (0:0)

/prvý zápas: 0:1, postúpil Ajax Amsterdam/

Cercle Bruggy - FC Kilmarnock 1:0 (1:0)

/prvý zápas: 1:1, postúpil Cercle Bruggy/

NK Rijeka - Corvinul Hunedoara 1:0 (1:0)

/prvý zápas: 0:0, postúpil NK Rijeka/

Botev Plovdiv - Panathinaikos Atény 0:4 (0:3)

/prvý zápas: 1:2, postúpil Panathinaikos Atény/

SK Rapid Viedeň - Wisla Krakov 6:1 (5:0)

/prvý zápas: 2:1, postúpil SK Rapid Viedeň/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Ružomberok si nezahrá Európsku ligu, tureckému favoritovi podľahol aj v odvete