Galčík končí v Žiline. Priznal, že nebol spokojný s pozíciou v klube

V popredí žilinský futbalista Roland Galčík v súboji s Marekom Kristiánom Bartošom.
V popredí žilinský futbalista Roland Galčík v súboji s Marekom Kristiánom Bartošom. (Autor: TASR)
TASR|22. jún 2023 o 12:35

Zmenu v kádri ohlásil aj MFK Ružomberok.

ŽILINA. Vedenie MŠK Žilina sa rozhodlo rozviazať kontrakt s Rolandom Galčíkom. Útočník sa po ročnom pôsobení pod Dubňom vracia do Podbrezovej.

"Nebol som spokojný s odohratým časom na ihrisku a po vzájomnej komunikácii s trénerom sme sa dohodli, že najlepším riešením bude môj návrat.

Som rád, že sa kluby dohodli," povedal Galčík. Ten prišiel do Žiliny v zime 2022, keď jarnú časť odohral v Podbrezovej, ktorej pomohol k postupu.

Trénera Jaroslava Hyneka jeho rozhodnutie prekvapilo:

"Jeho progres a prínos pre tím bol s pribúdajúcimi zápasmi výraznejší. Teraz sme mu však nevedeli garantovať taký priestor a vyťaženie, aké by si želal. Preto sa rozhodol vrátiť po obojstrannej dohode klubov do Podbrezovej."

Zmenu v kádri ohlásil aj MFK Ružomberok, vedenie klubu podpísalo dvojročný kontrakt s 27-ročným obrancom Jurajom Kotulom.

Odchovanec Slovana Bratislava odohral uplynulé dve sezóny v MFK Zemplín Michalovce, no má za sebou tiež misiu v Zbrojovke Brno.

"Prvotné bolo oslovenia manažéra ružomberského klubu Milana Bezáka a potom sa môj príchod začal riešiť. Veľmi sa teším, že sa prestup podaril zrealizovať. Očakávania sú veľké, no v prvom rade chcem byť zdravý.

Tiež si želám, aby celé mužstvo obchádzali zdravotné problémy a spoločne sa nám darilo. Tamojší klub vnímam veľmi pozitívne, preto som aj zvolil tento krok. Ružomberok je na Slovensku určitá značka," uviedol Kotula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Galčík končí v Žiline. Priznal, že nebol spokojný s pozíciou v klube