Holanďania sa dokázali vyrovnať s veľkým tlakom. V Nemecku chcú hrať ešte lepšie

Futbalisti Holandska
Futbalisti Holandska (Autor: TASR/AP)
TASR|19. nov 2023 o 11:43

Holanďania postúpia z druhého miesta skupiny B.

AMSTERDAM. Holandskí futbalisti nebudú chýbať na ME 2024 v Nemecku. Definitívne o tom rozhodlo ich sobotňajšie víťazstvo 1:0 nad Írskom v Amsterdame.

"Oranjes" obsadia v kvalifikačnej B-skupine 2. priečku za Francúzskom.

Holanďania odštartovali kvalifikáciu zle, v 1. kole prehrali vo Francúzsku 0:4. Vicemajstrom sveta podľahli aj v októbri na domácej pôde 1:2.

Proti súperom z nižšieho výkonnostného koša si však pripísali vždy víťazstvo, kľúčový bol októbrový triumf 1:0 na pôde Grécka, hlavného konkurenta v boji o postup.

"Zápas proti Írsku bol veľmi dôležitý, rovnako ako ten v Grécku. Na hráčoch a realizačnom tíme bol veľký tlak. Dokázali sme sa však s tým vyrovnať a urobili sme si svoju prácu.

Je mi ľúto, že sme nedali viac gólov, v útoku sme nepredviedli najlepšie predstavenie, no bránili sme veľmi dobre až do konca duelu," zhodnotil stretnutie s Írskom tréner Holanďanov Ronald Koeman podľa uefa.com.

Európski šampióni z roku 1988 si uvedomujú, že momentálne nemajú generáciu, ktorá by mohla predvádzať tradičný "totálny" futbal a ničiť súpera účinnou ofenzívou.

"Všetko je koniec-koncov o víťazstvách. Proti Írom aj v Grécku sme nastúpili na veľmi dôležité stretnutia. Nepredviedli sme naše najlepšie výkony, no zvíťazili sme a to sa počíta," skonštatoval útočník FC Liverpool Cody Gakpo.

Holanďania veria, že na šampionáte v Nemecku pôjdu výkonnostne nahor. "V tíme máme kvalitu na trávniku i lavičke. Máme viacerých zranených hráčov, predstavte si, keď budeme všetci zdraví. Je tu veľká nádej, že budúcnosť bude lepšia," vyjadril presvedčenie Gakpo.

Tabuľka skupiny B

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Holanďania sa dokázali vyrovnať s veľkým tlakom. V Nemecku chcú hrať ešte lepšie