Kto zabojuje o trofej? Program semifinále Prezidentského pohára je známy

Futbalisti OŠK Svätý Peter.
Futbalisti OŠK Svätý Peter. (Autor: OŠK - facebook)
Ivan Mriška|24. okt 2024 o 17:14

Pohárová súťaž číslo dva sa blíži do finále.

BRATISLAVA. Pohárová súťaž Slovnaft Cup je v malých kluboch mimoriadne populárna. Každý si chce zmerať sily s ostrieľanými profesionálmi.

Vo finálovej fáze je Slovnaft Cup záležitosťou klubov z Niké ligy, druhej a výnimočnej tretej najvyššej súťaže.

Aj preto prišiel SFZ s myšlienkou pohárovej súťaže číslo dva, ktorá nesie názov Prezidentský pohár. Aby aj malé tímy mohli okúsiť chuť víťazstva a zdvihnúť nad hlavu cennú trofej.

Prvým víťazom Bytča

Šancu hrať Prezidentský pohár majú všetci víťazi najvyšších oblastných súťaží naprieč Slovenskom. V prípade nezáujmu majstrov, do súťaže môžu vstúpiť tímy, ktoré sa umiestnili na druhom mieste.

Prvý ročník, ktorý sa konal v sezóne 2019/20 sa pre koronavírus nedohral a pre pandemické opatrenia sa nehrali ani ďalšie dve edície.

Premiérovým držiteľom Prezidentského pohára sa tak stali futbalisti Bytče, ktorí vo finále zdolali Dulovu Ves 4:1.

Viktor Pečovský sa tak stal prvým a zároveň jediným futbalistom, ktorý vyhral všetky tri súťaže na Slovensku, a teda ligu, Slovnaft Cup i Prezidentský pohár.

Druhým víťazom Prezidentského pohára sa stali Látky, ktoré za trofejou dotiahol bývalý ligový hráč Mário Kurák. Ten viackrát ukázal svoje nesporné kvality a bol streleckým ťahúňom mužstva.

Hrá sa 23. apríla

Prví dvaja šampióni sú známi. Kto zasadne na trón ako tretí v poradí sa dozvieme v tejto sezóne, v ktorej sa o trofej uchádzalo 32 tímov.

Na programe boli štvrťfinálové zápasy, ktoré určili mená semifinalistov.

O finalistoch tretieho ročníka Prezidentského pohára sa rozhodne v stredu 23. apríla.

Od 16:30 h vyzve šampión Spišského oblastného futbalového zväzu FK Prakovce Jakubany z ObFZ Stará Ľubovňa.

Prakovce aktuálne pôsobia v šiestej lige Podtatranskej, kde sú na čele súťaže. Jakubany hrajú naďalej oblastnú súťaž, v ktorej sú na prvom mieste. Zaujímavosťou je, že v lige pôsobí len sedem tímov.

„Verím, že sa dostaneme až do veľkého finále. Možno to bude s Nitrou, kde hráva môj kamarát Martin Mikula, s ktorým sme sa nevideli päť rokov. Takto by sme sa konečne stretli,“ uviedol prezident FK Prakovce Michal Oravec.

Druhé semifinále sa od 17:00 h bude hrať vo Svätom Petri, kde šampión ObFZ Komárno privíta favorita súťaže z AC Nitra. Majstra ObFZ Nitra, ktorý je aktuálne na čele šiestej ligy Stred ZsFZ.

Svätý Peter aktuálne pôsobí v šiestej lige Východ ZsFZ, v ktorej je na piatom mieste.

„Veríme, že to dotiahneme veľmi ďaleko,“ vravel manažér OŠK Svätý Peter Zsolt Dékány.

Víťaz získa 5 000 eur

Pri žrebe ďalších kôl bude zohľadnená regionálna príslušnosť, o domácom prostredí rozhoduje lepší koeficient.

Finále posledných dvoch ročníkov sa hralo na štadióne v Poprade, dejisko tretieho finále zatiaľ známe nie je. Rozhodne o ňom to, kto sa do neho dostane.

Víťaz získa putovný pohár a odmenu 5 000 eur. Zdolaný finalista dostane odmenu 2 500 eur, oba tímy pamätnú plaketu a cenné trofeje.

Program semifinále Prezidentského pohára

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kto zabojuje o trofej? Program semifinále Prezidentského pohára je známy