Získa odrátane body Juventus späť? Vďaka procesnej chybe je k tomu blízko

Futbalisti Juventusu Turín.
Futbalisti Juventusu Turín. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. mar 2023 o 15:09

V prípade vrátenia bodov by sa Juventus Turín dostal na 2. miesto v tabuľke

BRATISLAVA. Predstavitelia talianskeho futbalového klubu Juventus Turín dúfajú, že "stará dáma" by vďaka procesnej chybe vo vyšetrovaní mohla dostať do tabuľky Serie A 2022/2023 naspäť 15 bodov.

Tie Talianska futbalová federácia (FIGC) odobrala Turínčanom pred dvomi mesiacmi ako trest za finančné machinácie.

Ako referuje web denníka Gazzetta dello Sport, zástupcom klubu umožnia nahliadnuť do "tajného dokumentu", čo by následne mohlo viesť k zrušeniu uvalenej sankcie.

Vo vedení Juventusu ešte v novembri nastalo "zemetrasenie", keď z funkcií odstúpili šéf klub Andrea Agnelli, viceprezident Pavel Nedvěd, výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene aj celá správna rada.

Spomenutí predstavitelia klubu údajne v rokoch 2018 až 2020 nelegálne brali provízie z prestupov hráčov a investorom vykazovali falošné zisky.

Juventus teraz dúfa, že odobraté body dostane naspäť, pretože plánuje apelovať na to, že sudcovia zainteresovaní v tomto prípade pochybili v kľúčovej veci a nebrali do úvahy, že platnosť niektorých dokumentov vypršala a preto nie sú platné.

Vyšetrovateľ FIGC údajne požiadal o začatie vyšetrovania 14. apríla 2021 a prvé dokumenty na vyšetrovanie boli získané o týždeň neskôr - 21. apríla.

Vyšetrovatelia mali podľa predpisov 60 dní na prešetrenie týchto dokumentov a akýkoľvek dokument vyžiadaný po 14. júli 2021 by bol vo vyšetrovaní, ktoré viedlo k odpočítaniu bodov Juventusu, považovaný za neplatný. To by v takom prípade znamenalo neplatnosť celého procesu.

Ak by Juventus dostal naspäť odňatých 15 bodov, v tabuľke Serie A by sa zo súčasnej 7. priečky dostal na 2. miesto vedľa rovnako 50-bodového Interu Miláno. Tabuľku Serie A vedú hráči SSC Neapol so 65 bodmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Získa odrátane body Juventus späť? Vďaka procesnej chybe je k tomu blízko