Víťazi berú všetko. Ronaldo môže dosiahnuť niečo, čo Messi nedokázal

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. mar 2022 o 00:00

Hráme dobre, upozorňuje útočník Atlética Griezmann.

BRATISLAVA. Futbalisti Atlética Madrid veria, že dokážu zvíťaziť na ihrisku Manchester United a postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov. V úvodnom osemfinálovom dueli sa zrodila remíza 1:1.

Manchester United môže postúpiť do štvrťfinále prvýkrát od roku 2019.

Na rovnakej štartovacej pozícii sú aj mužstvá pred druhým utorkovým zápasom. Ajax Amsterdam privíta Benficu Lisabon, v prvom meraní síl sa duel skončil 2:2.

Hráči z Old Traffordu sa dobre naladili na súboj s Atléticom, keď v sobotu zdolali Tottenham 3:2 v zápase 29. kola Premier League.

Eufóriu spôsobil najmä hetrik Cristiana Ronalda, jeho prvý od návratu do dresu United.

"Znova sme dokázali, že môžeme zdolať akýkoľvek tím v ktorýkoľvek daný deň, pokiaľ tvrdo pracujeme a stojíme spolu ako jeden. Pre Manchester United neexistujú žiadne limity," tešil sa po stretnutí portugalský kanonier, ktorý podľa štatistík FIFA predstihol v tabuľke najlepších strelcov histórie o dva góly Čecha Josefa Bicana.

V utorok môže Ronaldo vyradiť z Ligy majstrov tím zo španielskej súťaže, kde nedávno pôsobil v drese Realu Madrid. Podobnú vec mohol dokázať aj Lionel Messi, bývalý hráč Barcelony však vypadol v drese Paríža St. Germain v súboji práve s bielym baletom.

Atlético odohralo svoje stretnutie 28. kola La Ligy ešte v piatok, nad Cadizom zvíťazilo doma 2:1. V domácej súťaži zabralo naplno štvrtýkrát v sérii a je v tabuľke štvrté s mankom 12 bodov na vedúci Real.

"Čaká nás veľmi dôležité stretnutie. Vieme, že príde množstvo fanúšikov. Dúfame, že zvíťazíme a bude to pre nás krásny večer. Cítime sa v pohode, momentálne hráme dobre. Každý hráč, či už zo základnej zostavy, alebo náhradník, dáva mužstvu to, čo treba. Musíme takto pokračovať.

Bude to zložitý zápas, v ktorom budeme musieť bojovať každú sekundu. Máme však tím, ktorý má na to, aby uspel," vyhlásil pre klubovú stránku útočník Atlética Antoine Griezmann.

Ajax ukázal v Lisabone sebavedomie, keď dvakrát viedol. Darí sa mu aj v domácej súťaži, ktorú vedie o dva body pred PSV Eindhoven. V piatok zvíťazil na ihrisku Cambuuru Leewarden 3:2.

Benfica naopak v piatok nečakane remizovala doma s Vizelou 1:1 a v portugalskej súťaži je až na 3. mieste s odstupom 12 bodov od vedúceho Porta.

Liga majstrov - odvety osemfinále

Utorok, 15. marec o 21.00 SEČ

Ajax Amsterdam - Benfica Lisabon /prvý zápas 2:2, rozhodca: Carlos del Cerro Grande (Šp.)/

Manchester United - Atlético Madrid /prvý zápas 1:1, rozhodca: Slavko Vinčič (Slovin.)/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Víťazi berú všetko. Ronaldo môže dosiahnuť niečo, čo Messi nedokázal