Holec v Ostrave zabojuje o pozíciu v tíme. Je to kvalitný gólman, chváli ho Hapal

Dominik Holec
Dominik Holec (Autor: FC Baník Ostrava/Facebook)
SITA|17. júl 2024 o 13:11

Chceli sme skúseného a kvalitného gólmana a Dominik tieto parametre spĺňa, povedal športový riaditeľ ostravského klubu Luděk Mikloško.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový brankár Dominik Holec podpísal zmluvu na dva roky s českým prvoligovým klubom FC Baník Ostrava.

Odchovanec MŠK Žilina, ktorý o necelé dva týždne oslávi 30. narodeniny, v uplynulej sezóne pôsobil v neďalekom MFK Karviná.

V klube z moravsko-sliezskeho pohraničia má nahradiť jednotku z predchádzajúceho ročníka Jiřího Letáčka, ktorý nedávno zamieril do španielskeho prvoligového tímu Getafe CF.

Príchod Holeca odobril aj bývalý skvelý český brankár Luděk Mikloško, ktorý pracuje v štruktúrach Baníka na poste športového riaditeľa.

"Chceli sme skúseného a kvalitného gólmana a Dominik tieto parametre spĺňa. Ide sem s odhodlaním zabojovať o svoje miesto a veríme, že s našimi brankármi vytvoria kvalitný tím,“ povedal bývalý brankár londýnskych klubov West Ham United a Queens Park Rangers, ktorý je zároveň legendou ostravského klubu.

Holec okrem Žiliny pôsobil na Slovensku aj v Senici, Zlatých Moravciach a Žiari nad Hronom. Chytal tiež v Poľsku za Čenstochovú a Poznaň, skúsenosti s českým futbalom zbieral okrem Karvinej aj v Sparte Praha. Rodák z Českých Budějovíc sa v roku 2022 v jednom dueli objavil aj v bránke národného tímu SR.

Z príchodu slovenského brankára má radosť aj kouč Pavel Hapal, ktorého cesta sa s tou Holecovou preťala aj pod Tatrami.

“Poznám ho zo Slovenska. Je to kvalitný gólman s výbornou hrou nohami aj na bránkovej čiare. V Karvinej mal na konci sezóny zdravotný problém so stehenným svalom, dnes už však s nami trénoval naplno. Musí sa s tímom ešte zohrať. Vyzerá to tak, že v prvom kole ešte dostane šancu Markovič,“ uviedol tréner Hapal pre klubový web Baníka.

Spomenutý Mikloško tiež prezradil, že Baník sa intenzívne zaujímal aj o českého brankára Václava Hladkého. Rodák z Brna, ktorý pomohol skvelými výkonmi anglickému Ipswichu Town k postupu do Premier League, je od konca júna voľným hráčom. S Ostravou sa však nedohodol na podmienkach spolupráce.

"S Hladkým sme rokovali a mal predstavu, že bude jasná jednotka. U nás by si ale musel miesto v bránke vybojovať, čo sa mu veľmi nepáčilo, preto sme sa nedohodli,“ ozrejmil Mikloško.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Holec v Ostrave zabojuje o pozíciu v tíme. Je to kvalitný gólman, chváli ho Hapal