Podbrezová zvíťazila aj v treťom zápase sezóny, kouč Skuhravý si triumf veľmi cení

Hlavný tréner  FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý.
Hlavný tréner FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý. (Autor: TASR)
SITA|13. aug 2023 o 10:28

Mužstvo z Horehronia zatiaľ ako jediné v novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže nestratilo ani bod.

BRATISLAVA. Futbalisti ŽP Šport Podbrezová sú v novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže 2023/2024 zatiaľ stopercentní.

Mužstvo z Horehronia ako jediné ešte nestratilo ani bod. V sobotňajšom dueli 3. kola zvíťazilo v domácom prostredí nad tímom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble najtesnejším rozdielom 1:0 a zaslúžene mu patrí post lídra súťaže.

Tretie víťazstvo v aktuálnej sezóne domácim „vystrelil“ už v 5. minúte duelu obranca Marek Kristián Bartoš.

Tréner Podbrezovčanov Roman Skuhravý si pred stretnutím uvedomoval, že jeho zverencov nečaká ľahký súboj.

Po záverečnom hvizde ocenil, že domáce mužstvo neumožnilo súperovi ohroziť bránku. Priznal, že to vníma ako veľký posun vpred.

„V minulej sezóne by sme takýto zápas remizovali a možno aj prehrali. V úvode sme dali gól, dostali sa do euforickej situácie, ale dostali sme sa aj do situácie, keď nevieme dať druhý gól a to nás sprevádzalo až do konca zápasu,“ povedal podľa klubového webu 48-ročný český tréner.

Niekdajší obranca, ktorý najväčšiu časť kariéry strávil v FK Jablonec, tvrdí, že sobotňajší duel bol možno ešte o čosi dôležitejší ako úvodný zápas sezóny v Banskej Bystrici, v ktorom Podbrezovčania zvíťazili vysoko 4:1.

„Herne sa nám úplne nedarilo, ale vytvorili sme si šance, ktoré by sme možno inokedy premenili.

O to viac si cením dnešné víťazstvo a som rád, že máme pokoj do zápasu v Trnave, kam pôjdeme v pozícií favorita,“ dodal bratranec legendárneho útočníka československej reprezentácie Tomáša Skuhravého.

FC ViOn v oboch doterajších tohtosezónnych vystúpeniach na ihriskách súperov neskóroval a vyšiel bodovo naprázdno. Dosiaľ zabodoval iba v domácom stretnutí proti Spartaku Trnava (1:1).

„Proti súperovi ako Podbrezová musíme hrať odvážnejšie a neboli sme to my. Chýbala mi tam väčšia emócia, energia a väčšia kvalita.

V druhom polčase sme sa zlepšili, ale Podbrezová si vytvorila ďalšie čisté šance, zápas mohla uzavrieť a o to viac ma mrzí, že rozhodol gól zo štandardnej situácie.

Víťazstvo Podbrezovej je absolútne zaslúžené,“ skonštatoval tréner Zlatomoravčanov Vladimír Cifranič, ktorý v minulosti trénersky pôsobil aj v Podbrezovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Podbrezová zvíťazila aj v treťom zápase sezóny, kouč Skuhravý si triumf veľmi cení