Hrá sa o päťtisíc eur a prestíž. Domáce prostredie je výhodou, znie z východu

OŠK Kľušov.
OŠK Kľušov. (Autor: OŠK - facebook)
Ivan Mriška|5. dec 2023 o 15:00

OŠK Kľušov chce postúpiť do finále Prezidentského pohára.

KĽUŠOV. V minulosti pôsobili v štvrtej futbalovej lige. OŠK Kľušov je na východe známou futbalovou baštou. Potvrdzuje to výsledkami i výchovou mladých hráčov.

Futbalisti z tisícovej obce z okresu Bardejov aktuálne prežívajú úspešné obdobie. Potvrdili to postupom do semifinále Prezidentského pohára, súťaže, ktorá je určená pre víťazov oblastných líg z celého Slovenska.

„Minulý rok sme po úspešnej sezóne vyhrali siedmu ligu ObFZ Bardejov a tento sme postúpili do semifinále Prezidentského pohára. Pre klub tieto úspechy znamenajú veľkú vzpruhu pre futbalový život v obci.

Naďalej však zostávame nohami na zemi a pracujeme s pokorou v amatérskych podmienkach. Futbal robíme pre radosť a priateľskú atmosféru, ktorá vládne v našom klube,“ pre Sportnet povedal tréner OŠK Kľušov Martin German.

Majú dobrý koeficient

Kľušov bol vďaka dobrému koeficientu zaradený priamo do druhého kola pohárovej súťaže. Na prienik do semifinále mu tak stačili „len“ dve víťazstvá.

Poradil si so Sitníkmi (4:1) a Zemplínskym Hradišťom (1:0).

„Dôležitým faktorom bolo naše domáce ihrisko a podpora našich fanúšikov. Aj v ligových zápasoch sme na domácom ihrisku zvládali zápasy výsledkovo lepšie ako vonku,“ dodal.

Úspech Kľušova vyvolal pozitívny ohlas. Nielen v obci, ale v celom regióne.

„Ľudia v dedine si nachádzajú stále viac cestu na futbalové ihrisko. Úprimne nám fandia a my sa im snažíme vrátiť dôveru dobrými výkonmi,“ teší sa German.

Pobijú sa s vervou

V semifinále pohárovej súťaže číslo dva na Slovensku privíta Kľušov klub z Oravy – OŠK Pribiš. Súboj je na programe 3. apríla o 16:30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrá sa o päťtisíc eur a prestíž. Domáce prostredie je výhodou, znie z východu