Najviac zaujal sklamaný Duda, vysokú známku má aj 18-ročný Suslov

Ondrej Duda (vľavo) sa teší z gólu v drese 1. FC Kolín.
Ondrej Duda (vľavo) sa teší z gólu v drese 1. FC Kolín. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|15. mar 2021 o 19:10

Duda dostal najlepšie hodnotenie.

BRATISLAVA. Tesne pred prestávkou poslal 1. FC Kolín do vedenia z penalty. Pokutový kop premenil pozemnou strelou k ľavej žrdi.

V tejto sezóne Bundesligy strelil svoj tretí gól. Na konte má aj päť asistencií.

Podľa špecializovaného portálu SofaScore.com bol Duda počas uplynulého víkendu najlepšie hodnoteným Slovákom v zahraničí. Dostal hodnotenie 7,6.

(Autor: SofaScore)

V zápase proti Unionu Berlín však Kolín nakoniec nezískal ani bod, v druhom polčase inkasoval dvakrát a prehral 1:2. Dudu tak gól vôbec netešil.

"Nemôžem byť spokojný. Prehrali sme, aj keď sme veľmi chceli získať nejaké body. Keďže sme prehrali, gól pre mňa nič neznamená. Musíme bojovať a tvrdo pracovať. Každý z nás sa musí pozrieť na seba a položiť si otázku, či dáva na ihrisku sto percent," povedal Duda pre klubový web.

Duda odohral celý zápas a lepšie hodnotenie dostal iba jeho spoluhráč Noah Katterbach (7,8).

Vyššiu známku než sedem dostali ešte dvaja Slováci - 18-ročný Tomáš Suslov (7,4) a Martin Dúbravka (7,3).

Mladík Suslov odohral v drese Groningenu 76. minút. Prihrával na jediný presný zásah svojmu tímu, ktorý remizoval doma s Emmenom 1:1. Úspešnosť prihrávok si udržal na úrovni 86 percent, z nich boli dve kľúčové.

Od 21. februára strelil v holandskej Eredivisie jeden gól a trikrát asistoval. Jeho priemerné hodnotenie je podľa SofaScore na hodnote 7,28.

(Autor: SofaScore)

Kvalitný výkon predviedol aj Martin Dúbravka, ktorý pomohol svojmu tímu k bodu proti Aston Ville. Newcastle v piatkovom zápase Premier League remizoval 1:1.

Slovenský brankár dostal v 86. minúte smolný gól po teči od vlastného spoluhráči. V dueli predviedol šesť zákrokov, tri zvnútra šestnástky.

(Autor: SofaScore)

Pri triumfe Interu v Turíne 2:1 odohral celý zápas Milan Škriniar, ktorý dostal spomedzi Slovákov štvrté najlepšie hodnotenie 6,7. Nenadviazal však na sedemzápasovú sériu, počas ktorej vždy dostal aspoň známku 7.

Do najlepšej päťky sa dostal aj 22-ročný Ľubomír Tupta zo švajčiarskeho FC Sion. Slovenský útočník odohral pri prehre 1:2 proti Servette prvý polčas.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), plus aj najvyššie súťaže v Belgicku, Nórsku, Portugalsku, Holandsku, Švédsku, Rakúsku, Turecku, Dánsku, Rusku a Škótsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Najviac zaujal sklamaný Duda, vysokú známku má aj 18-ročný Suslov