Tuchel nie je jediný. Po prehre v Lige majstrov končí aj kouč Lipska

Tréner Domenico Tedesco.
Tréner Domenico Tedesco. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2022 o 11:45

Meno dočasného trénera klub neoznámil.

LIPSKO. Domenic Tedesco už nie je tréner RB Lipsko. Vedenie klubu ho prepustilo niekoľko hodín po prehre v Lige majstrov so Šachtarom Doneck 1:4.

Tedesco doviedol Lipsko k prvej veľkej trofeji v jeho 13-ročnej histórii, keď v minulej sezóne získal Nemecký pohár. Tím však veľmi zle vstúpil do nového ročníka Bundesligy, v sobotu prehral 0:4 s Eintrachtom Frankfurt.

"Domenico a jeho asistenti si zaslúžia našu vďačnosť za zisk trofeje. Ale po našom priemernom vstupe do bundesligovej sezóny s piatimi bodmi z piatich zápasov a spolu s nedávnymi prehrami s Eintrachtom a Šachtarom veríme, že zmena na lavičke je tým správnym krokom na rýchle zvrátenie situácie," povedal generálny riaditeľ Lipska Oliver Mintzlaff.

Tedesco prevzal Lipsko pred deviatimi mesiacmi, predtým dva roky trénoval ruský klub Spartak Moskva. Nemecký klub bezprostredne jeho odvolaní neoznámil meno dočasného trénera.

Hráči Lipska sa v sobotu predstavia v lige proti Borussii Dortmund a budúcu stredu cestujú do Madridu, kde na nich čaká obhajca trofeje Ligy majstrov.

Úvodný zápas tohtoročnej milionárskej súťaže nepotešil ani Thomasa Tuchela. Nemeckého trénera odvolalo vedenie FC Chelsea pre sériu zlých výsledkov, ktoré "The Blues" zavŕšili prehrou 0:1 s Dinamom Záhreb.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tuchel nie je jediný. Po prehre v Lige majstrov končí aj kouč Lipska