Na autobus Liverpoolu zaútočili neznámi páchatelia, smerom ku Kloppovi hodili tehlu

Tréner Jürgen Klopp.
Tréner Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. apr 2023 o 15:57

Incidenty tohto druhu sú neprijateľné, reagoval Manchester City.

BRATISLAVA. Anglický futbalový klub Manchester City uviedol, že na autobus s výpravou konkurenčného Liverpool FC cestou z Etihad Stadium zaútočili neznámi páchatelia.

Ako referuje spravodajský web BBC, klub „dôrazne odsúdil“ konanie tých, ktorí sú zodpovední za poškodenie autobusu.

Podľa anglických médií niekto hodil tehlu smerom na trénera Liverpool FC Jürgena Kloppa, čo spôsobilo prasknutie okna.

Nikto v autobuse neutrpel zranenia. Manchesterská polícia uviedla, že dostala správy o útoku a podotkla, že vedie vyšetrovanie.

„Incidenty tohto druhu sú neprijateľné. Dôrazne odsudzujeme činy zodpovedného jednotlivca alebo jednotlivcov. Plne a akýmkoľvek spôsobom podporíme vyšetrovanie tohto incidentu políciou vo Veľkom Manchestri,“ uviedol Manchester City vo vyhlásení.

Klub tiež poznamenal, že ho sklamali urážlivé pokriky niektorých fanúšikov smerom k hráčom Liverpool FC.

Hráči Manchestru City zvíťazili nad Liverpool FC 4:1 v sobotňajšom zápase 29. kola anglickej Premier League 2022/2023 aj bez zraneného nórskeho útočníka a najlepšieho strelca súťaže Erlinga Haalanda.

O góly úradujúceho majstra sa postarali Julián Álvarez, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan a Jack Grealish, skóre duelu otvoril hosťujúci Mohamed Salah.

"Citizens" sú na 2. mieste tabuľky s osembodovým mankom na vedúci Arsenal Londýn, majú však zápas k dobru. Liverpool priebežne figuruje na 8. priečke.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Na autobus Liverpoolu zaútočili neznámi páchatelia, smerom ku Kloppovi hodili tehlu