Mak opäť s najlepšou známkou, Suslov tiež s dobrým výkonom

Róbert Mak v drese FC Sydney.
Róbert Mak v drese FC Sydney. (Autor: Twitter Sydney FC)
Ivan Mriška|23. jan 2023 o 12:25

Rebríček najlepších Slovákov v zahraničí za uplynulý víkend.

BRATISLAVA. Pod vedením trénera Francesca Calzonu zatiaľ nehral. Povolá ho na najbližší zraz? Róbert Mak po prestupe do austrálskeho klubu Sydney FC podáva stabilné výkony.

Cez víkend bol opäť najlepší. Od špecializovaného portálu sofascore.com dostal známku 7.2.

Nič krajšie si nemohol želať

Jeho tím síce prehral na pôde Western United 0:1, no Mak patril medzi najlepších mužov na trávniku. Na ihrisku strávil 85 minút.

„Nič krajšie ako Sydney a Austráliu som si nemohol želať. Predsa len, Austrália je na opačnom konci sveta a lákalo ma vyskúšať si to tam. Možno už v živote nebudem mať takú príležitosť,“ vravel Mak po prestupe do Sydney FC.

V tabuľke najlepších hráčov klubu je na štvrtom mieste. Jeho priemerná známka je 7.03, čo sú skvelé čísla. Sydney je na desiatom mieste ligovej tabuľky.

„Atmosféra na štadiónoch je výborná. Sydney postavilo krásny moderný stánok s 50-tisícovou kapacitou,“ dodal pred časom.

Suslov hral 45 minút

Druhé miesto obsadil stále len dvadsaťročný Tomáš Suslov, ktorý dostal známku 7.0. Talent slovenskej reprezentácie odohral druhý polčas, no jeho Groningen prehral na pôde Heerenveenu 1:3. Groningen je na pätnástej priečke Eredivisie.

„Desať minút pred koncom sa presadil z rohového kopu Van Amersfoort – 2:1. O necelú minútu bola lopta opäť v bráne, a tak sme prehrali 1:3,“ informuje webová stránka Groningenu.

Tretiu priečku obsadil 27-ročný obranca Martin Valjent. V drese RCD Mallorca odohral celý zápas a jeho tím zdolal doma Celtu Vigo 1:0. Valjent dostal známku 6.9 a jeho tím je na desiatom mieste La Ligy.

Štvrté miesto patrí mužovi, ktorý má v poslednom období dobrú formu. Stredopoliar Stanislav Lobotka hral opäť celý zápas a jeho Neapol opäť vyhral. Tento raz triumfoval na pôde Salernitany 2:0 a na čele Serii A má už dvanásťbodový náskok. Lobotka hral celý zápas a dostal známku 6.9.

Dal tak rýchlo zabudnúť na šokujúce vypadnutie Neapola v pohári proti Cremonese, keď favorit podľahol poslednému tímu najvyššej súťaže na pokutové kopy. Jediný nepremenil práve slovenský reprezentant.

„Nesmieme sa pozerať na päťdesiat bodov a náskok. Každý zápas musíme hrať s intenzitou a odhodlaním. Musíme pokračovať bez toho, aby sme sa pozerali na poradie,“ pre klubový web povedal brankár Neapola Alex Meret, ktorý si udržal čisté konto.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Salernitana - SSC Neapol

Piate miesto pre Bera

Päticu najlepších Slovákov v zahraničí uzatvára Matúš Bero. Dvadsaťsedemročný záložník odohral deväťdesiat minút pri prehre Vitesse Arnhem na pôde PSV Eidhoven 0:1. Bero dostal známku 6.8, jeho tím je štrnásty.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Mak opäť s najlepšou známkou, Suslov tiež s dobrým výkonom