V Poľsku zaujal ďalší brankár. Žiadny Slovák nemal lepšie čísla

Lukáš Hroššo ešte v drese FC Nitra.
Lukáš Hroššo ešte v drese FC Nitra. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Sportnet|19. okt 2021 o 17:00

Lukáš Hroššo dostal vynikajúcu známku.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia nemá núdzu o kvalitných brankárov. V Premier League pôsobí Martin Dúbravka, v minulej sezóne aj Marek Rodák. La Ligu si zase v aktuálnom ročníku vyskúšal Dominik Greif.

Brankársku partiu v nomináciách pravidelne dopĺňajú Dušan Kuciak či František Plach z poľskej Ekstraklasy. Cez víkend ich však v hodnoteniach špecializovaného portálu SofaScore.com nečakane predbehol ich krajan.

V top 3 až dvaja brankári 

Najvyššie hodnotenie spomedzi slovenských hráčov pôsobiacich v prestížnych zahraničných ligách dostal Lukáš Hroššo.

Tridsaťštyriročný brankár tímu z Krakova mal ako jediný hráč spod Tatier známku vyššiu ako osem, ktorá sa udeľuje za výnimočné výkony.

(Autor: SofaScore.com)

Hroššo pôsobí v Krakove už tretí rok, až od začiatku novej sezóny však plní úlohu jednotky. Cracovia figuruje v tabuľke na šiestom mieste. Naposledy zdolala Wartu 2:0, pričom slovenský gólman si pripísal štyri zákroky. 

Bývalý brankár Nitry, Slovana, českého Liberca, Dukly Praha či poľského Sosnowiecu vychytal v nedeľu prvé čisté konto v sezóne.

Až na treťom mieste v rebríčku Slovákov je brankár Dušan Kuciak, ktorý takisto udržal nulu. Spoločnosť v najlepšej trojici dopĺňa ďalší hráč poľskej ligy Róbert Pich, ktorý bol najlepším hráčom Slasku pri domácej prehre.

Zaujal aj útočník

Ďalší skvelý výkon podal aj obranca nórskeho Stabaeku Ivan Mesík, ktorý získal rovnaké hodnotenie ako brankár Kuciak.

Najlepšiu päticu uzatvára útočník David Strelec, ktorý sa pri premiére v základnej zostave Spezie v talianskej Serii A strelecky presadil.

"Bol to pre mňa deň veľkých emócií. Som naozaj nadšený z toho, že som strelil gól. Bez mojich spoluhráčov by som to nedokázal. Chcem sa poďakovať celému tímu za výbornú robotu," povedal Strelec pre klubový web.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Poľsku zaujal ďalší brankár. Žiadny Slovák nemal lepšie čísla