Škriniar je druhý. Vo Švajčiarsku cez víkend žiaril slovenský Grealish

Christián Herc v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
Christián Herc v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|13. dec 2021 o 15:20

Sabovi stačilo na výbornú známku dvanásť minút na ihrisku.

BRATISLAVA. Sedem rokov bol hráčom anglického Wolverhamptonu. Hosťovania absolvoval v Dunajskej Strede, Plzni i Karvinej.

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov z predchádzajúceho kvalifikačného cyklu Christián Herc pred sezónou zmenil prostredie. Stal sa hráčom švajčiarskeho Grasshopper Club Zürich. A zdá sa, že urobil dobre.

V tíme momentálne piateho tímu najvyššej švajčiarskej súťaže pravidelne hráva a na konte má výborné štatistiky.

Potvrdil to aj v nedeľňajšom stretnutí proti poslednému Luzernu, ktorý výsledkovo (1:1) nedopadol podľa predstáv domáceho tímu.

Nejde o ojedinelý záblesk

Herc v zápase individuálne žiaril. Už v štvrtej minúte posadil priamy kop ideálne na hlavu spoluhráča Bonatiniho a ten otvoril skóre.

Špecializovaný portál SofaScore.com ocenil jeho výkon známkou 7,9. To z neho robí muža zápasu a najlepšieho hodnoteného slovenského futbalistu uplynulého víkendu.

Na porovnanie, v šlágri španielskej ligy medzi madridskými gigantmi Real - Atlético sa nenašiel žiaden hráč v poli, ktorý by si vyslúžil vyššiu známku.

V prípade Herca pritom nejde o ojedinelý záblesk. Aj jeho priemerná známka výkonov v sezóne je vysoká - 7,17.

(Autor: SofaScore.com)

Trhová cena 23-ročného rodáka z Levíc vzrástla podľa portálu tranfermarkt.de v priebehu polroka dvojnásobne. Momentálne sa pohybuje na úrovni milión eur.

Švajčiarsky portál sport.ch vidí v mladom Slovákovi pre jeho technickú vyspelosť a prehľad v hre podobnosť s anglickým reprezentantom a hráčom Manchestru City Jackom Grealishom. Herc sa obdivom voči nemu netají.

Neomylní Škriniar i Štefánik

O jedinú desatinu nižšie hodnotenie než Herc si vyslúžila opora Interu Miláno Milan Škriniar. Obhajca titulu v talianskej Serie A sa prepracoval na čelo tabuľky, Cagliari po dominantnom výkone zdolal 4:0.

Na pravom kraji trojčlennej obrany tradične nechýbal slovenský líder tímu. Zo 78 prihrávok pokazil len dve! Škriniar mohol svoj výkon ozdobiť gólom, tutovku mu po rohu zneškodnil súperov gólman.  

Na pomyselný medailový stupeň najlepších slovenských výkonov cez víkend sa dostal aj hráč z ligy v susednom štáte. Je ním Samuel Štefánik, ofenzívny hráč poľskej Nieciecze.

Jeho známka je o to pozoruhodnejšia, že Nieciecza neskórovala a prehrala tretí ligový zápas v rade. Štefánik zaujal 84-percentnou úspešnosťou prihrávok.

Rozdielne pocity Slovákov v Turecku

Hoci v tureckej lige majú ich tímy rozdielne starosti, svojimi výkonmi dali o sebe vedieť aj slovenskí futbalisti pôsobiaci v tejto krajine.

Zaujal predovšetkým počin Erika Saba, ktorému portál SofaScore udelil známku 7.2. A to aj napriek tomu, že na ihrisku strávil len dvanásť minút.

Rizespor potrebuje body v boji o záchranu ako soľ a vďaka výhre 3:1 nad Göztepe sa odlepil z dna tabuľky.

Slovenský univerzál gólom v nadstavenom čase pečatil triumf svojho tímu. Bol to Sabov prvý ligový zásah v prebiehajúcej sezóne.

Hoci Trabzonspor suverénne vedie tabuľku, jeho hráči vrátane Mareka Hamšíka tentoraz nemali dôvod na úsmev. V šestnástom kole zaznamenali na ihrisku Antalyasporu prvú prehru. Hamšík patril k najaktívnejším hráčom svojho tímu, pripísal si 95 dotykov s loptou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar je druhý. Vo Švajčiarsku cez víkend žiaril slovenský Grealish