Mal skvelé čísla, ale aj tak smútil. Som nervózny a nahnevaný, vravel Kuciak

Brankár Dušan Kuciak.
Brankár Dušan Kuciak. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|5. apr 2022 o 18:30

Brankári opäť nesklamali.

BRATISLAVA. Po reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehli ligové súťaže.

Podľa špecializovaného portálu SofaScore.com podal cez víkend najlepší výkon Patrik Hrošovský z belgického KRC Genk.

Súpera jasne rozdrvili

Jeho tím zdolal Eupen 5:0, na čom mal veľkú zásluhu aj slovenský reprezentant. Na trávniku strávil celých deväťdesiat minút, v závere prihrával na gól nigérijského legionára Paula Onuachu, ktorý zaznamenal v zápase hetrik.

„Genk jasne rozdrvil súpera,“ uvádza oficiálny web KRC Genk.

Hrošovský si od portálu SofaScore.com vyslúžil známku 7.8.

Genk je aktuálne v belgickej Jupiler League na ôsmom mieste tabuľky, ktorá mu zaručuje účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA.

Tím má srdce, no je posledný

Druhým najlepším bol cez víkend Slovák, ktorý hráva v USA. Ján Greguš pokračuje vo výborných výkonoch v drese San Jose Earthquakes, tento raz prispel prihrávkou na vyrovnávajúci gól na 2:2 proti Austin FC. Od odborníkov dostal známku 7.7.

„Tento tím má srdce,“ uviedlo San Jose na sociálnej sieti.

Greguš svojimi výkonmi isto zaujal reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča, no jeho klub je v západnej konferencii MLS s dvomi bodmi posledný.

Tretie miesto obsadil cez víkend brankár Lechie Gdaňsk Dušan Kuciak, ktorý síce inkasoval dva góly, no kryl šesť pokusov súpera.

Kuciak: Som nahnevaný

Lechia prehrala v Legii Varšava 1:2 a je na štvrtom mieste. Kuciak dostal známku 7.5.

„Bol som presvedčený, že si odnesieme aspoň bod, pretože Legia nie je taká silná a netreba sa jej báť. V prvom polčase sme k súperovi pristupovali s prílišným rešpektom. Cez prestávku sme si urovnali problémy v šatni, no do druhého dejstva sme sa nedostali tak, ako sme predpokladali,“ pre klubový web povedal Dušan Kuciak.

Slovenský brankár bol označený za jedného z najlepších brankárov poľskej Ekstraklasy.

„Som nervózny, nahnevaný. Nechápem, prečo nemôžeme hrať dobre od prvej minúty a počas celého zápasu. Podľa mňa sa tento zápas mal vyhrať,“ dodal.

Štvrtú priečku obsadil podľa SofaScore.com ďalší brankár. Je ním Marek Rodák, ktorý ťahá anglický Fulham späť do Premier League. Na čele Championship má aktuálne osembodový náskok.

Rodák neinkasoval v druhom ligovom zápase po sebe, jeho tím triumfoval na pôde Queens Park Rangers 2:0. Rodák kryl dve strely súpera a dostal známku 7.3.

Päticu uzatvára najlepší Slovák

Päticu najlepších Slovákov uzatvára najlepší slovenský futbalista Milan Škriniar. Jeho Inter Miláno zdolal v šlágri kola Juventus 1:0, čím si v boji o titul výrazne polepšil. Na prvé AC stráca Inter štyri body, no má zápas k dobru.

Škriniar okrem fantastického výkonu v defenzíve pomáhal v útoku, no jeho hlavička za poľským brankárom Wojciechom Szczesnym neskončila. Škriniar si za svoj výkon vyslúžil známku 7.3.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mal skvelé čísla, ale aj tak smútil. Som nervózny a nahnevaný, vravel Kuciak