V závere nastúpil aj tréner. Zverenci ho pred zápasom podpichovali, po ňom zaskočili

Tomáš Boháčik v drese MŠK Novohrad Lučenec.
Tomáš Boháčik v drese MŠK Novohrad Lučenec. (Autor: Archív T. B.)
Titanilla Bőd|11. jún 2024 o 11:30

Tomáš Boháčik dal symbolickú bodku za kariérou.

LUČENEC. Naposledy nastúpil v súťažnom zápase v septembri 2020. Vtedy bol ešte hrajúci tréner Rimavskej Soboty.

V stretnutí vtedajšej III. ligy Stred odohral v Námestove celých 90 minút. Potom sa už na ihrisku neobjavil.

Až do posledného kola práve ukončeného ročníka III. ligy Východ, keď ako tréner MŠK Novohrad Lučenec vybehol na ihrisko na posledných osem minút vo Vranove nad Topľou.

45-ročný Tomáš Boháčik to považuje za oficiálnu bodku za aktívnou kariérou.

Symbolická rozlúčka

Lučenec vycestoval na východ v oklieštenej zostave a vo Vranove prehral 2:5. „Chýbalo nám osem hráčov. Zobrali sme chlapcov z dorastu, ktorí hrali od začiatku. Na lavičke sme boli dvaja náhradníci. Keďže to bol posledný zápas, rozmýšľal som, že by som takto ukončil kariéru na treťoligových trávnikoch. Bolo to skôr symbolické,“ povedal pre Sportnet Boháčik.

V článku sa dočítate:

  • Ako sa pripravoval na zápas tréner Lučenca?
  • Čím ho zaskočili po stretnutí zverenci?
  • Ako hodnotí uplynulú sezónu?
  • Ako vníma blížiacu sa reorganizáciu?

Aj dejisko stretnutia bolo preňho špeciálne, vo Vranove totiž v minulosti neraz hral aj druholigový zápas v drese Novák.

V týždni pred zápasom si dvakrát zatrénoval so zverencami. „Som aktívny športovec, chodím na turistiku, bicyklujem, lyžujem, chodím behávať, telo teda dostáva zabrať. No musím povedať, že po zápase stále trošku cítim trieslo. To už asi nie je o nejakej nedostatočnej rozcvičke, ale že telo za tých štyridsaťpäť rokov má dosť,“ hovoril s úsmevom Boháčik.

Musí zaplatiť do kasy

V Lučenci okrem trénerských povinností zastáva aj pozíciu funkcionára a tak neuvažuje o tom, že by hrával v nižších súťažiach.

„Ak by som nemal nič, futbal by mi chýbal, ale tým, že trénujem, času je málo. Musím sa venovať aj rodine, nebolo by dobré, ak by som celý víkend bol preč na futbale. Myslím si, že to boli moje posledné oficiálne minúty v majstrovskom zápase,“ poznamenal lučenecký tréner.

Postavil sa do útoku, hoci v poslednom období hráčskej kariéry hrával stopéra. „Hovorí sa, že čím je človek starší, tým viac sa posúva do obrany. Nechcel som však ísť dozadu, súper má kvalitu. Snažil som sa pri obrancoch dať nejaké prihrávky,“ poznamenal Boháčik.

Keďže nosí okuliare, v minulosti hrával s kontaktnými šošovkami, momentálne ho však už to neláka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V závere nastúpil aj tréner. Zverenci ho pred zápasom podpichovali, po ňom zaskočili