Futbal: Moravce si nechcú urobiť v Petrohrade hanbu

Na snímke súboj o loptu medzi Martinom Ondrejkom /vľavo - ViOn/ a Radekom Šírlom /Zenit/ v druhom predkole futbalového Pohára UEFA hostil ViOn Zlaté Moravce ruský tím Zenit Petrohrad 16.augusta 2007 v Zlatých Moravciach.
Na snímke súboj o loptu medzi Martinom Ondrejkom /vľavo - ViOn/ a Radekom Šírlom /Zenit/ v druhom predkole futbalového Pohára UEFA hostil ViOn Zlaté Moravce ruský tím Zenit Petrohrad 16.augusta 2007 v Zlatých Moravciach. (Autor: TASR)
SITA|28. aug 2007 o 16:30

BRATISLAVA 28. augusta (SITA) - Futbalisti Zlatých Moraviec nastúpia vo štvrtok 30. augusta o 19.30 h miestneho času (17.30 h SELČ) na Štadióne Petrovskij na odvetný zápas 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 ...

BRATISLAVA 28. augusta (SITA) - Futbalisti Zlatých Moraviec nastúpia vo štvrtok 30. augusta o 19.30 h miestneho času (17.30 h SELČ) na Štadióne Petrovskij na odvetný zápas 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 proti domácemu Zenitu Petrohrad. Favorizovaný ruský veľkoklub zvíťazil pred jedenástimi dňami na ihrisku ViOn-u gólmi 32-ročného nórskeho stopéra Hagena a talentovaného 18-ročného útočníka Jonova 2:0 a je tak už na 99 percent v 1. kole druhej najvýznamnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže.

"Ešte je tu to jedno percento...V domácom stretnutí sme chceli uhrať aspoň remízu, veľká škoda druhého inkasovaného gólu v nadstavenom čase. Zenit sa sústreďuje predovšetkým na zisk ruského ligového titulu, a tak by proti nám mohli jeho futbalisti pristúpiť k odvete laxnejšie. Chlapci by to pri troche šťastia mohli využiť. Pri súčasnej východiskovej pozícii za stavu 0:2 to však bude mimoriadne náročné," uviedol pre agentúru SITA športový riaditeľ ViOn-u Milan Galaba a pokračoval: "Každopádne však proti Zenitu nenastúpime s roztrasenými kolenami, ale pokúsime sa dosiahnuť čo najlepší výsledok. Každý bod pre slovenský futbal je dobrý, veď sa ráta do generálnej klasifikácie krajín UEFA. Keď máme z európskej súťaže vypadnúť, tak so cťou. Hráči dajú vo štvrtok do zápasu určite všetky sily a schopnosti."

Postupové šance jednoznačne pre Petrohrad

Hlavný tréner Zlatomoravčanov Ján Rosinský si jednoznačne uvedomuje situáciu po dvojgólovej prehre v prvom meraní síl. "Postupové šance sú už samozrejme v rukách petrohradského klubu. Z našej strany sa musíme aj v odvete pokúsiť opäť o kvalitný výkon, budeme sa snažiť súperovi vzdorovať čo najdlhšie. Je to úplne iná úroveň futbalu ako na Slovensku. Takáto konfrontácia však určite pomôže našim hráčom, aby ich futbalové schopnosti a výkonnosť rástli." Stredopoliar ViOn-u Peter Kuračka spálil proti Zenitu tutovku, zápas mohol mať iný priebeh. "Ešte raz škoda, že som neuspel v koncovke, bol to dosť dôležitý moment. Keby som premenil svoju príležitosť a strelil vedúci gól, mohli sme sa stiahnuť viac dozadu a útočiť by musel ruský súper. O to viac ma táto skutočnosť trápi, že lopta neskončila v sieti. S tým však už nič nenarobím," skonštatoval 29-ročný futbalista a k odvetnému súboju dodal: "Chceme v Petrohrade uhrať dobrý výsledok. Stále platí, že do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť. V Rusku nemáme čo stratiť, môžeme iba získať. Určite nechceme dostať nejaký ´balík´. Veríme si, že aj v Petrohrade dokážeme odohrať kvalitný duel."

Mladučký 19-ročný talentovaný hráč ViOn-u Lukáš Pelegríni poznamenal: "Vedeli sme, že Zenit má kvalitné mužstvo a my sa s nimi nemôžeme porovnávať po športovej a ani po finančnej stránke. Na ihrisku sme však v domácom prostredí odovzdali všetky sily, prvý zápas sa mohol skončiť aj 2:2. V Petrohrade si nechceme urobiť hanbu a dopadnúť tak ako v minulosti Púchov v Barcelone (v 1. kole Pohára UEFA prehral vtedajší Matador 15. októbra 2003 na Nou Campe 0:8, pozn.)."

Hráči ViOn-u po piatkovej remíze v zápase 7. kola Corgoň ligy v Senci (1:1) mali počas víkendu jeden regeneračný tréning, v pondelok už zaberali dvojfázovo - predpoludním i podvečer, v utorok raz, a to v predpoludňajších hodinách. V stredu o 10.00 h naberie približne 60-členná výprava na palube s hráčmi, realizačným tímom, sponzormi či zástupcami médií vládnym špeciálom z bratislavského letiska Milana Rastislava Štefánika kurz Petrohrad a večer od 19.30 h miestneho času je po ubytovaní v hoteli Marco Polo v pláne oficiálny tréning.

Opory Moraviec sa boria so zdravotnými problémami

Zlaté Moravce trápi momentálne zdravotný stav viacerých hráčov. Pri Slnečných jazerách nenastúpili v piatok proti Sencu štyri stabilné články tímu - skúsený Roman Greguška (zacviknutý nerv v oblasti chrbtice), kapitán Peter Černák (narazený sval), český stopér Jiří Klabal (výron v členku, zapálená šľacha) či stredopoliar Martin Ondrejka (problémy s krížami). "Myslím si, že vo štvrtok do hry nezasiahne Klabal a ani Ondrejka. Zdravotné problémy mal aj útočník Miloš Gibala. Proti Zenitu Petrohrad sa však nenastupuje každý deň, súper je pre chlapcov veľkým lákadlom, určite skúsia ísť aj cez bolesť. Do Ruska preto odcestujú všetci spomenutí hráči. Do zápasu zostáva ešte nejaký čas, takže uvidíme, kto bude napokon trénerom k dispozícii," podotkol športový riaditeľ ViOn-u Milan Galaba.

Štvrtkový odvetný duel 2. predkola Pohára UEFA Zenit Petrohrad - ViOn Zlaté Moravce so začiatkom o 17.30 h SELČ (19.30 h miestneho času) rozhodujú holandskí arbitri. Hlavným bude Ruud Bossen, jeho asistentmi Coen Droste a Patrick Langkamp, štvrtým rozhodcom je Richard Liesveld.

Zlatomoravčania sa hneď po štvrtkovom zápase a večeri vracajú z Petrohradu domov, v Bratislave by mali byť približne o jednej hodine v noci zo štvrtka na piatok.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Futbal: Moravce si nechcú urobiť v Petrohrade hanbu