Michalovčanom VAR zatiaľ nepraje, s bezzubou Trnavou mali vyhrať

Denys Taraduda (vľavo) a Michal Ďuriš v zápase MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava v 2. kole Niké ligy.
Fotogaléria (14)
Denys Taraduda (vľavo) a Michal Ďuriš v zápase MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava v 2. kole Niké ligy. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|5. aug 2024 o 10:00

Gašparík prišiel o ďalších dvoch hráčov a pred európskymi zápasmi musí opäť šachovať zo zostavou.

MICHALOVCE. Michalovčania chceli v prvom domácom zápase nového ročníka Niké ligy využiť nahustený program Trnavy a priebeh zápasu na Zemplíne tomu zodpovedal celých deväťdesiat minút.

Už v druhej minúte bol blízko gólu Adekunle Issa, ale v poslednej chvíli ho pred odkrytou bránou výborne zablokoval Libor Holík.

Fotogaléria zo zápasu MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava (Niké liga, 2. kolo)

Domáci boli nebezpečnejší a po necelej polhodine hry im vyšla ďalšia pekná akcia na konci ktorej Adekunle už loptu do siete poslal.

Gólovú radosť prekazil VAR, ktorý odhalil postavenie mimo hry už v zárodku kombinácie. Zápas sa tak skončil bezgólovou remízou 0:0.

„Myslím si, že dnes bola Trnava zdolateľná. Podali sme veľmi dobrý výkon, hrali kompaktne zozadu. Škoda toho neuznaného gólu. Aj v druhom polčase sme tam mali nejaké šance a Trnavu sme nepustili do žiadnej stopercentnej šance. Dobre sme sa na nich pripravili. Škoda toho, že tam niečo nepadlo,“ povzdychol si po zápase Matúš Marcin.

VIDEO: Zostrih zápasu MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava

Pred zápasom by boli spokojní, po ňom sú smutní

Svojim zverencom nemal čo vyčítať ani tréner Anton Šoltis. „Chceli sme využiť nahustený program Trnavy a myslím si, že sme ho využili dokonale. Celý zápas sme boli lepším tímom a tak nejako sme si to predstavovali. Mali sme tam viacero gólových situácií, ale zarezala nás efektivita. To nám je asi najviac ľúto.

Pred zápasom by sme možno bod brali, po zápase sme trochu smutní. Ale ideme ďalej. Ak budú chlapci takto pracovať, tak verím, že tie výsledky prídu. Dnes im naozaj nemám čo vyčítať, išli za víťazstvom, dreli, makali a robili to, čo sme si povedali.

Verím, že na budúce budeme mať trochu viac šťastia pri VAR, lebo už druhýkrát nás obral o body. Ale VAR je spravodlivý,“ hodnotil zápas aj smolu s videorozhodcom Šoltis narážajúc na odvolaný pokutový kop pre Michalovčanov v zápase prvého kola v Skalici.

K nulám vzadu musia pridať góly vpredu

Michalovčania tak aj v druhom zápase nového ročníka dosiahli bezgólovú remízu, čo teší Marcina aj Šoltisa najmä z pohľadu obrannej hry.

„Defenzíva je na veľmi dobrej úrovni, ale aj v ofenzíve sme predviedli niekoľko slušných akcií a kombinácií. Je len otázkou času, kedy dáme nejaké góly a potom určite budú aj rýchlejšie pribúdať body,“ verí Marcin.

Nadviazal naňho aj tréner Šoltis: „Defenzíva je v poriadku, v celom zápase to bolo veľmi dobré až na tie dve situácie ku koncu zápasu, kde nám už trochu došla šťava. Ale my chceme zápasy vyhrávať a potrebujeme góly hlavne dávať. Verím, že to v ďalších zápasoch to bude lepšie.“

VIDEO: Tréneri Michal Gašparík a Anton Šoltis reagujú po zápase

Dve šance sú málo

Trnavčania sa ku gólu priblížili až po viac ako sedemdesiatich minútach hry, keď v krátkom slede sa dvakrát z dobrých pozícii nedokázal presadiť Róbert Pich.

„Spokojný nie sme. Prišli sme sem s cieľom vyhrať. Bodovo nám nevyšiel ani prvý zápas s Trenčínom a rovnako aj dnes. Musíme to celé zlepšiť, lebo body budú dôležité a hneď na začiatku sme ich v dvoch zápasoch stratili.

Spokojnosť tam byť nemôže ani s herným prejavom, musíme si vytvárať viac šancí. Nie je to ideálne. Body budeme musieť nazbierať v ďalších zápasoch,“ povedal Pich, ktorý priznal, že Michalovčania boli nebezpečnejším mužstvom.

„My sme sa trápili. Samozrejme, že sú tam nejaké rošády v zostave, ale aj preto máme ten káder širší a nemôžeme sa na to vyhovárať. Všetci musíme ísť naplno v každom zápase. Určite to musí byť lepšie. Nie som spokojný,“ zdôraznil trnavský krídelník.

„Z tých dvoch šancí som mal určite aspoň jednu premeniť a mrzí ma to. Ale musíme si tých šancí vypracovať viac a mať hru viac pod kontrolou,“ dodal.

VIDEO: Róbert Pich reaguje po zápase

Zlý deň pre Trnavu

Podľa trnavského trénera Michala Gašparíka to jeho mužstvu v Michalovciach jednoducho nešlo trénera.

„Od prvej minúty sme si nevedeli súvisle prihrať, v ofenzíve sme boli neškodní, mali sme pomalé nohy, v defenzíve sme urobili veľmi veľa taktických chýb a nedokázali sme počas celých deväťdesiatich minúť mať úsek, v ktorom by sme zápas mali pod kontrolou. Až na konci sme mali dve vážnejšie šance. Inak to bol z našej strany veľmi podpriemerný výkon,“ konštatoval pri hodnotení zápasu.

V dueli mu k siedmim maródom pribudli ďalší dvaja – Milana Corryna po hlavičkovom súboji so stopérom Denisom Taradudom odvážala v samom závere prvého polčasu sanitka do nemocnice, z hry musel v druhom polčase nútene odstúpiť aj stopér Milan Twardzik.

Milan Corryn (Trnava) so zranenou hlavou v zápase MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava v 2. kole Niké ligy.
Milan Corryn (Trnava) so zranenou hlavou v zápase MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava v 2. kole Niké ligy. (Autor: TASR)

„Prišli sme o ďalších dvoch hráčov. Corryn je v nemocnici a zašívajú ho a pravdepodobne má silný otras mozgu. Twardzik si tak podvrtol členok, že tam budú pravdepodobne potrhané väzy a na dlhšie nám vypadne. Dnes to bol pre nás zlý deň,“ povzdychol si Gašparík.

Pred štvrtkovým domácim zápasom 3. predkola Konferenčnej ligy proti Wisle Krakov bude musieť opäť premýšľať o zostave.

„Potrebujeme si dobre odpočinúť, dať dokopy zdravých hráčov a musím mať šťastnú ruku, aby som sa trafil do základnej jedenástky. Už som mal v hlave ako budeme hrať, ale keď som dnes videl našu hru, tak to asi budeme musieť nejako zmeniť,“ naznačil Gašparík.

Víťaz Poľského pohára hrá síce druhú ligu, ale ako zdôraznil Pich, vyradili v ňom viacero prvoligových klubov.

„Musíme sa im stopercentne vyrovnať v nasadení, čo bude ich hlavná zbraň. Keď k tomu pridáme lepšiu ofenzívu, tak môžeme cez nich prejsť a verím, že aj prejdeme. Myslím si, že kvalita by mohla byť na našej strane, ale bude to určite vyrovnané a bude sa hrať pred vybičovanou kulisou. Bude dôležité zvládnuť výsledkovo prvý domáci zápas,“ prízvukuje Pich, ktorý poľský futbal po takmer desaťročnom pôsobení u našich severných susedov dokonale pozná.

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
2
2
0
0
5:1
6
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
2
1
1
0
4:2
4
V
R
3
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
2
1
1
0
2:0
4
V
R
4
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
2
0
2
0
2:2
2
R
R
5
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
2
0
2
0
1:1
2
R
R
6
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
2
0
2
0
0:0
2
R
R
7
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
2
0
2
0
0:0
2
R
R
8
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
1
0
1
0
1:1
1
R
9
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
1
0
1
0
0:0
1
R
10
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
2
0
1
1
0:1
1
P
R
11
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
2
0
1
1
2:4
1
P
R
12
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
2
0
0
2
1:6
0
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Michalovčanom VAR zatiaľ nepraje, s bezzubou Trnavou mali vyhrať