UEFA zverejnila trojčlennú nomináciu na najlepšieho hráča v Európe, je medzi nimi aj Messi

Lionel Messi v drese PSG.
Lionel Messi v drese PSG. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. aug 2023 o 16:22

Meno víťaza bude známe už 31. augusta.

NYON. Kevin de Bruyne, Erling Haaland a Lionel Messi sú finalisti na ocenenie najlepší futbalista v Európe za uplynulú sezónu.

Európska futbalová únia (UEFA) o tom informovala vo štvrtok na svojej oficiálnej stránke.

Meno víťaza vyhlásia 31. augusta v Monaku, kde zároveň vyžrebujú aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

Najväčším favoritom je argentínsky kapitán majstrov sveta, ktorý sa v lete po odchode z Paríža Saint-Germain dohodol na spolupráci s tímom zámorskej MLS Interom Miami.

Messi získal cenu UEFA dvakrát v jej 12-ročnej histórii. Jeho súpermi medzi finalistami sú de Bruyne a Haaland z Manchestru City, ktorí pomohli mužstvu k zisku treble (Premier League, Liga majstrov a Pohár FA) a v stredu vyhrali premiérovo aj Superpohár UEFA.

Kylian Mbappe sa v hlasovaní trénerov a novinárov z Európy umiestnil na šiestom mieste. Pred ním skončili stredopoliari City Ilkay Gündogan a Rodri.

Zoznamy kandidátov na ocenenia pre hráčky a trénerov zverejnia na budúci týždeň po skončení MS žien, uviedla UEFA. Anglicko sa v nedeľu stretne vo finále v Austrálii so Španielskom.

Pep Guardiola je favorit na ocenenie pre najlepšie kouča za uplynulú sezónu. Nominovaní sú aj Simone Inzaghi z Interu Miláno, ktorý doviedol svoj tím do finále LM.

Tretím je Luciano Spalletti, ktorému sa podarilo s Neapolom získať titul v Serii A. Informovala o tom agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»UEFA zverejnila trojčlennú nomináciu na najlepšieho hráča v Európe, je medzi nimi aj Messi