Výhra o 14 gólov? Ani to nemusí Arsenalu stačiť na Ligu majstrov

Sklamaný futbalista Arsenalu Martin Ödegaard.
Sklamaný futbalista Arsenalu Martin Ödegaard. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. máj 2022 o 11:10

Na pôde Newcastle predviedol hanebný výkon.

BRATISLAVA. Futbalisti Arsenalu Londýn v predposlednom 37. kole anglickej Premier League prehrali na pôde Newcastlu United 0:2.

Výrazne tak klesli ich šance na účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov. Zverenci trénera Mikela Artetu pred posledným ligovým zápasom sezóny z piateho miesta tabuľky strácajú dva body na štvrtý Tottenham Hotspur.

Podpis na prehre "The Gunners" má aj slovenský gólman Martin Dúbravka, ktorý si vo farbách domáceho tímu pripísal ôsme čisté konto v tejto sezóne.

Všetky ich dosiahol od úvodu decembra 2021. Na bránku reprezentanta SR v pondelok počas deväťdesiatich minút mierili len dve strely hostí.

"Je tu obrovské sklamanie a frustrácia. Nemôžem uveriť, aký hanebný výkon sme predviedli. Prehrávali sme všetky osobné súboje a strácali lopty.

Teraz zaostávame o dva body za Tottenhamom, ktorý cestuje do Norwichu. Veríme, že Hotspur prehrajú, ale my musíme zdolať Everton,“ povedal hosťujúci stredopoliar Bukayo Saka podľa klubového webu Arsenalu.

Oba góly padli po zmene strán. V 55. minúte do vlastnej bránky skóroval Ben White a poistku pre domácich pridal v 85. minúte Bruno Guimaraes.

"Newcastle si jednoznačne zaslúžil zvíťaziť. Od prvej minúty bol lepší. My sme neprišli na ihrisko s ničím. Za normálnych okolností zvyknem obhajovať našich hráčov. Teraz je to veľmi ťažké. Newcastle hral stokrát lepšie ako my," dodal Arteta.

Arsenal v rýchlom slede zaznamenal dve ligové prehry u súperov, predtým vo štvrtok na pôde spomenutého Tottenhamu podľahol domácim 0:3.

Šanca na Top 4 je minimálna aj preto, že ak zápas Norwich vs. Tottenham skončí remízou, "kanonieri" by potrebovali zdolať Everton o 15 gólov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Výhra o 14 gólov? Ani to nemusí Arsenalu stačiť na Ligu majstrov