Povedal som im, aby verili, priznal ten Hag. Diabli zažili na Old Trafford veľkolepú šou

Erik ten Hag.
Erik ten Hag. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. dec 2023 o 12:21

Fanúšikovia skandovali na trénera, že ho ráno vyhodia.

MANCHESTER. Futbalisti Manchestru United zvíťazili v utorňajšom zápase anglickej Premier League nad Aston Villou 3:2 a udržali 45-ročný klubový rekord.

V deň britského vianočného sviatku Boxing Day na Old Trafforde neprehrali od roku 1978. Spomedzi anglických tímov majú na konte najväčší počet víťazstiev z 26. decembra (53).

"Červení diabli" prežívajú turbulentnú sezónu. Do Vianoc utrpeli trinásť prehier vo všetkých súťažiach, čo je najviac od roku 1930.

V predošlých troch ligových zápasoch zaznamenali dve prehry a jednu remízu, pričom inkasovali päť gólov a nevsietili žiadny.

Nepriaznivo začali aj duel s Aston Villou, po prvom polčase prehrávali 0:2. V 21. minúte sa presadil John McGinn a o päť minút na to zvýšil Leander Dendoncker.

Fanúšikovia United reagovali na nepriaznivý stav bučaním a pokrikmi ako napríklad "Old Trafford padá". Na adresu trénera Erika ten Haga skandovali slová "ráno ťa vyhodia".

Prvý zápas manchesterského klubu, odkedy v ňom 25-percentný podiel odkúpil britský miliardár Jim Ratcliffe, z tribúny sledoval aj jeho spolupracovník a nový športový riaditeľ tímu Dave Brailsford.

Domáce fiasko sa však v druhom polčase zmenilo na rozprávkový obrat. Dvoma gólmi sa o vyrovnanie postaral 19-ročný Alejandro Garnacho.

Argentínsky mladík mohol zaznamenať hetrik, no jeho zásah zo 48. minúty neplatil pre ofsajd. O triumfe domácich rozhodol v 82. minúte hrotový útočník Rasmus Höjlund, ktorý zaknihoval svoj prvý ligový gól od letného príchodu z Atalanty.

Čakal naň 1027 minút. "Bol to nejaký čas, ale momentálne som najšťastnejší človek na svete," skonštatoval 20-ročný Dán.

Ten Hag po zápase uviedol, že počas polčasovej prestávky nestrácal nádej: "Po polčase som povedal hráčom, aby naďalej verili. Atmosféra sa od prvej polovice veľmi zmenila.

Ak budeme hrať najlepšie, ako vieme, dokážeme zdolať kohokoľvek. Aj keď prehrávame o dva góly, na tom nezáleží. Treba pokračovať a ukázať charakter. Dnes sme dokázali, že ho máme."

United sa vďaka zisku troch bodov posunuli na šieste miesto pred West Ham, ktorý odohral o duel menej.

"Myslím si, že naši fanúšikovia si to zaslúžili. Vždy za nami stoja a mali sme dosť nezdarov. Som naozaj spokojný s výkonom hráčov. Ktorý tím sa dokáže vysporiadať s takým množstvom neúspechov, ako sme mali my?," citovala Holanďana agentúra AP.

Strata bodov pripravila Aston Villu o šancu posunúť sa na druhú priečku za vedúci Liverpool. Zverenci trénera Unaia Emeryho sú tretí, ak Arsenal zvíťazí nad West Hamom, na lídra budú strácať štyri body.

Birminghamský klub predvádza v prebiehajúcom ročníku skvelé výkony, v utorok utrpel prvú prehru po jedenástich stretnutiach.

"Pred dvoma týždňami sa ma opýtali, či sme uchádzači o titul, a povedal som, že nie. Prečo? Pretože hráme s niekoľkými špičkovými tímami, ktoré majú väčšie šance ako my. Hráčom som povedal, že prvá časť sezóny bola fantastická, ale chcem viac," zhodnotil Emery.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Povedal som im, aby verili, priznal ten Hag. Diabli zažili na Old Trafford veľkolepú šou