Kariéru mu ničili zranenia. Najlepší strelec druhej ligy urobil veľký prestup

Lukáš Letenay.
Lukáš Letenay. (Autor: Slovan Liberec)
Ivan Mriška|3. jan 2024 o 17:50

Lukáš Letenay bude hrať v Česku.

PÚCHOV. Dvakrát mal zlomenú nohu a dvakrát mu operovali koleno. V AS Trenčín pôsobil tri sezóny, no dva a pol roka pre zranenia nehral.

Lukáš Letenay si prešiel mimoriadne náročným obdobím. Teraz sa však dostáva späť do formy.

Na jeseň sa s pätnástimi gólmi stal najlepším strelcom druhej ligy. Korunu vystrieľal s maskou na hlave.

„Verím, že zdravotné problémy sú konečne za mnou a moja kariéra sa otočí opačným smerom,“ povedal po skončení jesene pre Sportnet.

Lukáš Letenay v novembri minulého roka priznal, že o neho majú záujem kluby z Česka a Poľska. A že jeho odchod z Púchova je na spadnutie.

„Zatiaľ by som sa k tomuto nevyjadroval. Niečo sa rieši,“ dodal a prezradil, že by chcel napodobniť Róberta Polievku, ktorý to z najlepšieho strelca druhej ligy dotiahol do reprezentácie.

„Je to môj vzor. Možno sa mi jeho úspech podarí zopakovať. Bodaj by,“ zaprial si.

Lukáš Letenay dostáva po zdravotných patáliách veľkú šancu. Posunúť svoju kariéru o krok vpred. Jesenný kráľ strelcov druhej ligy podľa webu MŠK Púchov prestupuje do českého Slovana Liberec.

„Najvážnejší záujem o jeho služby prejavil trojnásobný český majster a tradičný účastník prvej ligy – FC Slovan Liberec. Po korektnom rokovaní a vzájomnej dohode klubov Lukáš Letenay odchádza do západných Čiech na trvalý prestup.

Letymu ďakujeme za odvedenú prácu pre náš klub a za jeho vzorný prístup k povinnostiam. V novom klube mu prajeme všetko dobré a veľa zdravia v jeho ďalšej profesionálnej kariére.

Pre futbalový klub MŠK Púchov ide o historický prestup v novodobej ére a potvrdzuje nastavenú filozofiu klubu posúvať sa každou sezónou k vyšším cieľom a ambíciám,“ uvádza web MŠK Púchov.

Hodnota 22-ročného útočníka podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com dosahuje 200-tisíc eur.

„Dvadsaťdvaročný slovenský útočník Lukáš Letenay prichádza pod Ještěd na prestup zo slovenského Púchova. Presne 190 centimetrov vysoký hráč podpísal v Slovane dlhodobú zmluvu,“ informuje Slovan Liberec na svojom webe.

Dobre stavaný útočník sa narodil 19. apríla 2001 v Bratislave a v dorasteneckom veku bol členom slovenských mládežníckych výberov.

„Som veľmi šťastný, že mi Slovan dal túto šancu a som rád, že sa posúvam do takého veľkého českého klubu. Som plný očakávaní a dúfam, že pomôžem ja Slovanu aj klub mne,“ povedal po podpise zmluvy Letenay.

V stredu popoludní absolvoval prvý tréning s novými spoluhráčmi. V kabíne sa sa stretol s Ahmadom Ghalim, s ktorým hrával v Trenčíne.

„Myslím si, že prechod môžem zvládnuť, aj s pomocou spoluhráčov a trénerov. Kabína je tu super, už od prvého tréningu cítim dobrú atmosféru,“ uzavrel Lukáš Letenay.

Tabuľka Fortuna ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kariéru mu ničili zranenia. Najlepší strelec druhej ligy urobil veľký prestup