Český portál kritizoval Schranza: Na ihrisku ste o ňom nevedeli, zrejme vypadne zo zostavy

Slovenský futbalista Ivan Schranz sa teší z gólu.
Slovenský futbalista Ivan Schranz sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. aug 2024 o 10:25

Schranz odohral v drese českého vicemajstra 75 minút.

BRATISLAVA. Futbalisti českého klubu SK Slavia Praha neuspeli v úvodnom zápase play-off Ligy majstrov a na ihrisku francúzskeho tímu OSC Lille prehrali 0:2.

Zverenci kouča Bruna Génésia strelili oba góly po zmene strán. Najprv sa v 52. minúte presadil žiadaný kanadský útočník Jonathan David, na ktorého nadviazal v 77. minúte Edon Zhegrova z Kosova.

Slovenský reprezentačný krídelník Ivan Schranz odohral za "zošívaných" 75 minút. Český portál iSport kritizoval jeho výkon.

"Na ihrisku ste o ňom nevedeli, do nebezpečných ofenzívnych situácií sa vôbec nedostával. Slovenskú hviezdu EURO limitujú zranenia, pravdepodobne vypadne zo základnej zostavy na úkor Juráska," uviedol.

Na severe Francúzska ukázali domáce "dogy" hernú kvalitu a potvrdili, že na svojom štadióne podávajú dlhodobo veľmi dobré výkony.

V uplynulej sezóne bolo práve Lille najúspešnejším tímom Ligue 1 v domácom prostredí.

"Rozdiel bol veľký v rýchlosti kombinácie aj v práci s loptou. Musíme im to viac znepríjemniť. Keď sme hrali vyššie, tak sme ich donútili k stratám. V boxe sme boli nebezpeční, mali sme toho celkom dosť.

Musíme byť k súperovi bližšie, lepšie dostupovať, ako som povedal, čelíme veľkej kvalite," povedal po zápase pre klubový web tréner Jindřich Trpišovský.

Sieť súperovej bránky sa podarilo v dvoch situáciách napnúť aj Pražanom, no videoasistent rozhodcu (VAR) ich po preskúmaní neuznal.

„Marciniak je za mňa najlepší rozhodca na svete. Keď som videl zápasy, ktoré pískal, vedel som, že to sú jasné situácie.

Videl som veľké stretnutia, ktoré mal na starosti a je naozaj skvelý rozhodca. Ťahali sme jednoducho za kratší koniec. Náš tím si ale určite zaslúžil aspoň jeden gól," doplnil Trpišovský, ktorý vedie tím od septembra 2017.

Slavisti si uvedomujú, že domáca odveta nebude jednoduchá. Zbrane však v žiadnom prípade neskladajú.

"Určite je to stále otvorené. Je to podobné, ako keď sme doma vyhrali 3:1 nad Unionom a išli na odvetu do Belgicka. Bude to o prvom góle. Kto ho dá, tomu sa šanca výrazne zvýši.

Pokiaľ skórujeme my, dostaneme sa do veľkého tlaku a fanúšikovia nás poženú. Pokiaľ prvý gól dostaneme, situácia sa pre nás skomplikuje," povedal pred odvetným súbojom, ktorý je na programe v stredu 28. augusta v pražskom Edene, stopér David Zima.

V ďalších dvoch utorkových dueloch play-off Ligy majstrov zvíťazil nórsky FK Bodö/Glimt nad srbským klubom Crvena Zvezda Belehrad 2:1.

Slovenský reprezentačný obranca Michal Tomič strávil na domácej lavičke celý duel a na debut si bude musieť ešte počkať.

Duel viedol ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak zo Slovenska. Hralo sa tiež v chorvátskom Záhrebe, kde miestne Dinamo zdolalo azerbajdžanský FK Karabach rozdielom triedy 3:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Český portál kritizoval Schranza: Na ihrisku ste o ňom nevedeli, zrejme vypadne zo zostavy