Hamšík požiadal trénera, aby ho zaradil do zostavy. Kľúčový zápas čaká aj Plzeň

Marek Hamšík v drese tureckého Trabzonsporu.
Marek Hamšík v drese tureckého Trabzonsporu. (Autor: Reuters)
TASR|23. aug 2022 o 00:00

Preview pred odvetnými zápasmi play off Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Futbalová Liga majstrov spozná v tomto týždni šesť zostávajúcich účastníkov skupinovej fázy sezóny 2022/2023.

O zvyšných miestenkách rozhodnú v utorok a v stredu odvetné zápasy play off, v hre budú aj tímy so slovenskými legionármi.

Marek Hamšík sa chce vrátiť po zranení do zostavy Trabzonsporu v súboji s FC Kodaň, ktorého dres oblieka obranca Denis Vavro (prvý zápas 1:2).

Hamšík nútene pauzuje od konca júla, keď si v dueli o turecký Superpohár proti Sivassporu (4:0) natrhol sval v pravom lýtku. Slovenský stredopoliar vynechal tri ligové stretnutia i prvý zápas play off v Kodani.

V stredu však nechce v rozhodujúcom boji o LM absentovať. Podľa tureckých médií požiadal v pondelok trénera Abdullaha Avciho, aby ho zaradil do zostavy:

"Kedy inokedy sa mám pokúsiť o návrat, ak nie v takomto zápase. Myslím si, že už som v stave hrať. Chcem byť proti Kodani na ihrisku."

O účasť v "milionárskej" hlavnej súťaži zabojuje aj Viktoria Plzeň v kádri so slovenskou štvoricou René Dedič, Matej Trusa, Erik Jirka a Marián Tvrdoň.

Z prvého duelu na pôde azerbajdžanského FK Karabach si český šampión viezol domov bezgólovú remízu, v priebehu druhého polčasu naskočil do hry aj Jirka.

Viktorii bude v odvete chýbať kapitán Lukáš Hejda, ktorý dostal v prvom zápase žltú kartu. Zverenci trénera Michala Bílka si môžu vo vypredanej Doosan aréne zabezpečiť štvrtú účasť v skupine elitnej súťaže.

Plzeň ťahá 30-zápasovú šnúru bez prehry v súťažných zápasoch, naposledy vyšla naprázdno v októbri minulého roka na pôde pražskej Slavie.

Zdolané mužstvá sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy.

Odvetné zápasy play off Ligy majstrov

utorok 23. augusta:

  • Benfica Lisabon - Dynamo Kyjev /prvý zápas: 2:0/
  • CZ Belehrad - Maccabi Haifa /prvý zápas: 2:3/
  • Viktoria Plzeň - FK Karabach /prvý zápas: 0:0/

streda 24. augusta:

  • PSV Eindhoven - Glasgow Rangers /prvý zápas: 2:2/
  • Trabzonspor AS - FC Kodaň /prvý zápas: 1:2/
  • Dinamo Záhreb - FK Bodö/Glimt /prvý zápas: 0:1/

/všetky zápasy sa začínajú o 20.45 h/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hamšík požiadal trénera, aby ho zaradil do zostavy. Kľúčový zápas čaká aj Plzeň