Liverpool môže spečatiť postup, Škriniar bude opäť čeliť nováčikovi

Futbalisti FC Liverpool.
Futbalisti FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. nov 2021 o 07:00

Dobré postupové vyhliadky má aj Ajax Amsterdam.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Liverpool sa môžu v stredu prebojovať do osemfinále Ligy majstrov 2021/2022. Stane sa tak v prípade, že vo svojom štvrtom vystúpení v B-skupine zdolajú na Anfield Road hráčov Atlética Madrid.

"The Reds" nedávno vyhrali na pôde španielskeho majstra 3:2, keď dokázali využiť vylúčenie francúzskeho útočníka Antoinea Griezmanna.

Medzi elitnú šestnástku v stredu môže preniknúť aj Ajax Amsterdam, ktorý sa predstaví na pôde Borussie Dortmund. Potrebuje na to dosiahnuť lepší výsledok ako Sporting Lisabon v domácom stretnutí s Besiktasom Istanbul.

Spomenuté mužstvá sa tak môžu pridať k Bayernu Mníchov a Juventusu Turín. Oba kluby si totiž v utorok zabezpečili ako prvé postup do vyraďovacej časti.

Štvrtý zápas v priebehu roka a pol

Liverpool je v B-skupine stopercentný a má pred Atléticom náskok päť bodov. V ligovej generálke sa tímu nemeckého trénera Jürgena Kloppa nedarilo ideálne, doma len remizoval s Brightonom 2:2, keď stratil dvojgólové vedenie.

Pôjde už o štvrtý vzájomný zápas oboch súperov v Lige majstrov za uplynulých 18 mesiacov. Španielsky klub vyradil Liverpool v minulej sezóne v play off. Klopp sa potom sťažoval na herný štýl súpera:

"Nechápem, že pri kvalite ich hráčov hrajú takto. Koke, Saul či Llorente môžu hrať lepší futbal, ale zdolali nás, takže OK."

Po víťazstve v Madride pútal pozornosť fakt, že si kouč domácich Diego Simeone nepodal s Kloppom ruku, čo Nemec ironicky okomentoval gestami pri odchode z ihriska. Po opadnutí zápasových vášní si aktéri veci vysvetlili.

V stredu nebude môcť Klopp počítať s guinejským stredopoliarom Nabym Keitom. "Hovoril som s ním, bude mať vyšetrenia. Ale osobne som nevidel hráča, ktorý si zranil zadný stehenný sval a potom nastúpil v nasledujúcom zápase," uviedol Klopp.

V druhom zápase skupiny sa milánsky AC na San Sire predstaví proti FC Porto, ktoré má štyri body rovnako ako Atlético. "Rossoneri" sú v Serii A v úplnom popredí, ale v milionárskej súťaži je to iný príbeh.

V troch zápasoch skupiny utrpeli tri prehry o jeden gól. Ak chcú v pohárovej Európe účinkovať aj na jar, potrebujú zabodovať.

Lipsko sa trápi, zmení to proti PSG?

Nemecký vicemajster z Lipska je v A-skupine tiež bez bodu. Semifinalista Ligy majstrov z roku 2020 sa pod americkým trénerom Jesse Marschom herne aj výsledkovo trápi. V domácej súťaži je až ôsmy.

V stredu hostí favorizovaný Paríž St. Germain, ktorý chce uhájiť post lídra a jednobodový náskok pred Manchestrom City. V ligovej generálke Lipsko len remizovalo vo Frankfurte 1:1.

"Bolo to bláznivé, lebo sme mali všetko pod kontrolou, veľmi veľa šancí, ale naši útočníci ich nevyužili. Urobili sme potom príliš veľa chýb. V Lige majstrov si to nemôžeme dovoliť," povedal Marsch.

Anglický majster privíta Bruggy, ktorým v predchádzajúcom zápase strelil päť gólov. "Citizens" cez víkend senzačne doma prehrali s Crystal Palace 0:2, kouč Pep Guardiola priznal, že jeho tím urobil veľa chýb:

"Hráči ukázali charakter, ale šťastie nebolo na našej strane. Musím ich však pochváliť za snahu, pretože hrali celý druhý polčas o jedného menej.

V závere sme skúsili hru vabank, no inkasovali sme druhýkrát a bolo po všetkom. Urobili sme veľa chýb a pykali sme."

Vinicius má veľkú budúcnosť

V D-skupine sa taliansky majster Inter Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom predstaví v Tiraspole. Inter doma moldavské prekvapenie sezóny zdolal 3:1, ak chce mútiť postupové vody, musí zabodovať aj na jeho pôde.

Šeriff je na čele tabuľky pred Realom Madrid, ktorý má tiež 6 bodov a v stredu hostí Šachtar Doneck, ktorému dal v minulom kole päť gólov. Real v ligovej generálke zdolal Elche 2:1 aj bez francúzskeho kanoniera Karima Benzemu.

Ten dostal čas na oddych. "Boli sme praktickí. Mali sme dva dni na oddych a nie je potom možné hrať v najvyššej intenzite a s najväčšou energiou," povedal Ancelotti, ktorého opäť potešil dvojgólový Vinicius Junior.

Mladý Brazílčan v úvode sezóny dlho čakal na svoju šancu a keď prišla, chopil sa jej, ako sa patrí. Stala sa z neho "gólová mašina" tímu. Na konte má už sedem gólov, ktoré nastrieľal v jedenástich zápasoch La Ligy.

"Nie som žiadny kúzelník, iba má moju dôveru a on ju spláca gólmi na trávniku. To je všetko. Som za neho naozaj rád, pretože je to hráč s veľkou budúcnosťou," dodal taliansky kou na adresu svojho zverenca.

Program 4. kola skupinovej fázy LM 2021/2022:

A-skupina:

21.00 RB Lipsko - Paríž St. Germain /rozhoduje: Andreas Ekberg (Švéd.)/

21.00 Manchester City - FC Bruggy /Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/

B-skupina:

18.45 AC Miláno - FC Porto /Clement Turpin (Fr.)/

21.00 FC Liverpool - Atletico Madrid /Danny Makkelie (Hol.)/

C-skupina:

21.00 Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam /Michael Oliver (Ang.)/

21.00 Sporting Lisabon - Besiktas Istanbul /Sergej Karasov (Rus.)/

D-skupina:

18.45 Real Madrid - Šachtar Doneck /Benoit Bastien (Fr.)/

21.00 Šeriff Tiraspoľ - Inter Miláno /Felix Zwayer (Nem.)/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool môže spečatiť postup, Škriniar bude opäť čeliť nováčikovi